Title of a News Article

Ceylanpınar katı atık aktarma istasyonu açıldı

.

Ceylanpınar katı atık aktarma istasyonu açıldı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi; Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile birlikte Ceylanpınar Atık Transfer İstasyonu’nun açılışını yaptı. Burada konuşan Başkan Çiftçi: "Proje çevreyi koruyacak, katı atığı değerlendirecek, merkez entegre tesisimize taşıyacaktır" dedi.

Şanlıurfa Ceylanpınar Katı Atık Aktarma İstasyonu açılışında Kalkınma Bakanlığına, Şanlıurfa Valiliğine, AB Delegasyonuna, BM temsilcilerine, AFAD, GAP İdaresi ve Ceylanpınar Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Ceylanpınar Katı Atık Aktarma İstasyonu önemli bir projedir. Bu proje insan hayatını ve çevreyi ilgilendiriyor. İş birliği ortaklığı sayesinde bu projeyi açıyoruz. Proje çevreyi koruyacak, katı atığı değerlendirecek, merkez entegre tesisimize taşıyacaktır. Orda hem çevre hem de insan sağlığı açısından çözümlenmesi ve aynı zamanda bunun enerjiye dönüşümünü gerçekleştirmede de önemli bir katkı vermiş olacak. Ceylanpınar'da artık su, toprak ve hava kirlenmeyecektir. İnsanın oluşturmuş olduğu atık, ekonomiye farklı bir şekilde dönüşüme tabii tutulacaktır. Şanlıurfa Ceylanpınar Katı Atık Aktarma İstasyonu Ceylanpınar'ımıza Şanlıurfa'mıza ve tüm insanlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

"İNSANLIK SORUNUNU EL BİRLİĞİYLE ÇÖZMELİYİZ"

Hükümet olarak ve yerel yönetimler olarak Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ülkesinden bize misafir olarak gelen Suriyelilerin sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Çiftçi: "Hükümetimizin Suriyelilere yatırımı 14 milyar doları geçti. Biz genel imkanlarla bir insanlık sorunu olan savaştan ve şiddet ortamından kendi sınırlarımızda duran insanlarımızla birlikte bu coğrafyada aslında bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu insanlık sorununu bizim el birliğimiz ile birlikte ortak projelerle çözmemiz lazım. Avrupa Birliğimizin rahatlığı Türkiye'deki bu mültecilerin rahat etmesine bağlı olduğunu belirtmek istiyorum. 6 yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Bugün bu mücadelenin ortak yöneticisiyiz" şeklinde konuştu.

Önemli bir yatırımın açılışını yapmaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe: "Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Avrupa birliği Delegasyonuna, Birleşmiş Milletler Temsilciliğine, Birleşmiş Milletlere, Gap İdaresine, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, İlçe Belediyemize herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programda konuşan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı ve Elçi Müsteşarı Simona Gatti, UNDP Türkiye Ülke Direktörü Claudio Tomasi Ceylanpınar Katı Atık Aktarma İstasyonun ilçeye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dilediler. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışını yaparak Ceylanpınar Katı Atık Aktarma İstasyonunu devreye koydu.

Ceylanpınar ilçesinde 20 dönümlük arazi üzerine 1.6 Milyon Türk Lirasına maliyetle kurulan Katı Atık transfer İstasyonunu sayesinde vahşi depolama yöntemi sonlandırılarak çevreyi kirletmeden Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük çöp taşıma araçları ile 140 Km mesafedeki Şanlıurfa Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında bertarafı sağlanacaktır. Günlük 79 ton evsel atık; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait elektrik enerji üretim tesisinin getirilerek, katı atıktan enerji geri dönüşümüne kazandırılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195