Title of a News Article

Ceylanpınar’da Kutlu Doğum coşkusu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Şanlıurfa il Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar Belediyesi, Ceylanpınar ilçe müftlüğü, Şanlıurfalı Özbekler sosyal yardımlaşma kültür ve dayanışma derneği tarafından hazırlanan kutlu doğum etkinliği kutlanıldı.

 Ceylanpınar Evrenpaşa mahallesinde hazırlanan etkinliğe Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Güntekin, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe,  Ceylanpınar ilçe müftüsü Üsame Anlağan ve Ceylanpınar’ın önde gelen din adamlarından Seyda şeyh Muhammed ali Arslan katıldı. Ceylanpınar Evranpaşa mahallesinde düzenlenen kutlu doğum programı mevlit okunarak başlanıldı.

 

Protokol konuşmalarıyla devam eden kutlu doğum haftası etkinliğinde konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Kıymetli kardeşlerim, Hepimizin malumu olduğu üzere Kutlu Doğum şerefli doğum demektir. Kutlu doğum, bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin, zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin, irfanın cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur. Kutlu doğum, risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammet (S.A.V) dünyayı teşrifidir. Evrensel mesajı insanlığa sunuşudur. Bu geliş farklı bir geliş… Bu doğuş farklı bir doğuş. Bu doğuş İslam’ın nuru, hidayetin zuhuru, gönüllerin tuhurudur. Bu doğuş Süleyman Çelebinin ifade ettiği gibi Dinin Sultanı, İlm-i ledün Sahibi, Peygamberler Peygamberi, Allah’ın habibinin dünyaya gelişidir’’dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından hazır bekleyen mehter grubu sürprizi her yaştan vatandaşlara büyük mutluluk ve şaşkınlık yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediye mehter grubu Ceylanpınarlı vatandaşların gönüllerini sergiledikleri mehter marşlarıyla birlikte feth etti. Mehter grubunun bir birinden güzel marşlarının ardından Ceylanpınarlı Özbeklerin hazırladıkları meşhur Özbek pilav yemeği ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195