Title of a News Article

Ceylanpınarlılara büyük müjde

Ceylanpınarlılara büyük müjde
banner206

Ceylanpınarlıların tapu sorunu ile göçerlerin yaşadığı arazi sıkıntısı çözümünde son noktaya gelindi. TBMM Alt Komisyonunda kabul edilen tapu ile arazi sorunu, önümüzdeki günlerde TBMM’de de gündeme gelerek yasalaşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, 30 Mart yerel seçimler öncesinde Ceylanpınarlılara verdiği ‘tapu sorununuz çözülecek’ sözü icraata dönüşüyor. Ceylanpınarlıların yaşamış olduğu tapu sorunu ve ayrıca göçerlerin en büyük sorunu olan arazi sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Alt Komisyonunda görüşülerek kabul edildi.

Bu hafta da TBMM Komisyonunda görüşülecek olan bu iki önemli konu, daha sonra TBMM’de gündeme gelerek yasalaşacak ve böylece Ceylanpınarlılar ile göçerlerin en büyük sorunları çözülmüş olacak.

Bu arada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Davut Güney da, Ceylanpınar’da gerek tapu sorunu ve gerekse de göçerlerin yaşamış olduğu arazi sorununun çözümü için ilçeye gelerek çalışmalarda bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de, bir süre önce Ceylanpınar İlçesini ziyaret etmiş ve İlçe Belediye Başkanı Menderes Atilla ile bu konuları görüşmüştü.

Öte yandan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da, ilçedeki tapu sorunu ve göçerlerin sıkıntısına çözüm bulan başta Bakan Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

 

Taşınmazlar, belediyeye devredilecek

TBMM Alt Komisyonunda görüşülen tapu sorunu maddesinde şu ifadeler yer aldı; 

Ceylanpınar’da belediye ve mücavir alan sınırları içerisine giren kısımlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilecek, bu alan sınırları içerisinde olan ve imar planında eğitim ve sağlık alanına ayrılanlar ile fiilen kamu hizmetinde kullanılan yerler haricinde bulunan Hazineye ait ve kullanıcısı olan taşınmazlar, Gecekondu Kanununa göre tapu tahsis belgesi verilen alanlar da dahil olmak üzere öncelikle kullanıcılarına veya kanuni akdi haleflerine satış tarihindeki harca esas değerlerinin %20 fazlası üzerinden hak sahiplerine verilmek üzere Ceylanpınar Belediyesine bedelsiz olarak devredilecektir.

 

Araziler göçerlere bedelsiz verildi

Ceylanpınar’da yaşayan göçerlerin arazi sıkıntısıyla ilgili madde de ise şunlara yer verildi;

Ceylanpınar Tarım İşletmesine ait iken göçer ailelerin iskanında değerlendirilmek üzere Hazineye devredilen taşınmazlarda, olumsuz ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren fakir ve yoksul, esasen göçer olan bu nedenle de ödeme gücü bulunmayan hak sahiplerinin bedelsiz olarak iskanı sağlanacaktır.

Öte yandan TBMM Alt Komisyonunda Hilvan ile ilgili de bir konu görüşüldü. O konuda şu ifadelere yer verildi;

“Hilvan’da Karayolları tarafından kamulaştırılmış ve kamulaştırma nedeniyle idarece ödenmiş olan kamulaştırma bedellerinin kesinleşmiş yargı kararı gereği hak sahiplerinden tahsil edilmesi gereken kısımlarının belirli bir süre içerisinde geri ödenmesi halinde işlemiş faizler silinerek sadece ana para tahsil edilecektir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 15:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 9 yıl Önce

Allah vekilimiz Abdulkerim gök ten Razı olsun. Bu işlerin sahibi, takipçisi olmazsa 40 Yıldır yapılmadığını en iyi ceylanpınarlılar bilir.

SIRADAKİ HABER

banner195