Title of a News Article

Çiftçi, 11 Nisan’daki programları açıkladı

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediye binasında bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, 11 Nisan’da gerçekleşecek programlara dahil bilgi verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Başbakana ve bakanlara sunulmak üzere projeler hazırladıklarını söyledi. Çiftçi, “Bugün saat 16.00 itibariyle belediye meclisi toplanacak. Başbakanımız şanlı şehri istiklal madalyası ile ödüllendirdiği için bizde meclisimizin alacağı kararla fahri hemşehrilik beratıyla başbakanımızı en azından bizde şehir olarak, bize göstermiş olduğu bağlılığı manevi bir hediyemiz olacak. Tabii ki şehrimizin temel sorunları var. Proje anlamında şu anda hazırlanıyoruz. Gerek Şanlıurfa’daki suyun kullanımı noktasında, 20’nci Zırhlı Tugay’ın çözümü noktasında, hafif raylı sistem ile ilgili hazırlanan projeyi ve yine gerek Akpınar Deresi gerek Karakoyun Deresi’ne suyun bırakılması suretiyle şehrin değerlenmesi için proje ve etüt çalışmaları hazır. Bunları biz şehircilik anlamında masaya yatıracağız. Kırsal anlamda da, belediye anlamında da biz çok önemli bir enerji giderimiz var. Buna yönelik yenilenebilir enerji ile ilgili projelerimizi başbakanımızla ve bakanlarımızla paylaşacağız. Bunların hazırlığı yapılmıştır.” Dedi.

 

BEYAZGÜL: İSTİKLAL MADALYASI GÜNDEMDEN DÜŞMEMİŞTİR

Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Urfa’nın da bütün halkıyla milli mücadeleye destek verdiğini hatırlatarak “Ayrıca 11 Nisan’ın ayrı bir önemi daha oldu. Biliyorsunuz, Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren asker ve sivillere İstiklal Madalyası verilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1923’de aldığı bir kararla kabul edilmiştir. O tarihten sonra ilçe olarak ilk defa İnebolu’ya İstiklal Madalyası verilmiş. Daha sonra 125 yılında Kahramanmaraş’a Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren asker ve sivillerin isimleri sorulduğunda Kahramanmaraş’tan gelen cevap şöyleydi. Bizim şehrimizin tamamı Kurtuluş Savaşı’na katılmıştır. Bu nedenle İstiklal Madalyası o şehirdeki insanların tamamına verilmek üzere Maraş şehrine verilmiştir. 2008 yılında Gaziantep’e verilmiştir. Ama Şanlıurfa aynen Kurtuluş Savaşı’nda bütün halkıyla, siviliyle, askeriyle, çocuğuyla, kadınıyla yararlılık göstermiş, mücadeleye katılmıştır. Bugüne kadar Şanlıurfa’nın da İstiklal Madalyası gündemden düşmemiştir. Son olarak bakanımız Faruk Çelik ve 9 milletvekilimizle verdikleri bir kanun teklifiyle Urfa’ya bir İstiklal Madalyası verilmesi kabul edilmiştir.” Şeklinde konuştu. Öte yandan basın açıklamasına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile diğer kamu kurumlarının idari ile mülki amirler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 12:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

AK PARTİ ŞANLIURFADA NE ZAMAN İKTİDAR OLACAK

SIRADAKİ HABER

banner195