Title of a News Article

Çiftçi, beklenen adımı attı!

.

Çiftçi, beklenen adımı attı!
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Kale Eteği rekreasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa turizmine katkı sağlaması ve Şanlıurfa'yı cazibe merkezi haline getirmeyi  hedeflenen Büyükşehir Belediyesi, Kale Eteği'nde gerekli istimlaklar tamamladıktan sonra bölgede rekreasyon ve çevre düzenlemesi  çalışmaları başlatmıştı.

Başlatılan çevre düzenlemesi kapsamında bölgede bulunan 80'e yakın kaya mezarları tarihi dokusuna uygun Büyükşehir Belediyesi arkeologları tarafından  hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Bölgede başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Bölgede bulunan esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kale eteği projesinin hem rekreasyon hem de çevre düzenlemesi anlamında Şanlıurfa turizmine çok büyük katkı sağlayacak bir proje olduğunun altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Projenin detayı ve uygulama alanıyla ilgili yapılan yüzey temizliği çalışmalarının arkeolojik kazılarla sürdürülmekte olduğunu söyledi. Başkan Çiftçi yapılan çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldıklarını ifade ederek, "Önemli tarihi bir alan ve bu alanı turizme kazandırmak için ciddi bir kamulaştırma yapıldı. İnşallah 1-1,5 yıl içinde hem kazı, hem de rekreasyon çalışmalarıyla çevre düzenlenmesi tamamlanacak. Balıklıgöl, Kale eteği ve haleplibahçe havzalarını tarihi ve tuzim açışından birlikte düşünmek lazım. İnanıyorum ki Şanlıurfa her şeyin en güzeline layık, Balıklıgöl, Haleplibahçesi ve Kale Eteği ile  Şanlıurfa'nın  dünya mirası arasına girebilecek bir şehir olduğunu görebiliyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum"  dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195