Title of a News Article

Çiftçi, Beyazgül'ü hedef aldı...

Çiftçi, Beyazgül'ü hedef aldı...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi mevcut Başkanı Beyazgül'ü hedef alan açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerin üzerinden beş ay geçtikten sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ak Partili  eski Başkanı Çiftçi'den ilk kez yorum geldi. 

Eski Başkan Çiftçi, sosyal medya hesabından birden fazla açıklamada bulundu. Çiftçi'nin açıklamaları farklı şekilde yorumlandı. Twitter paylaşımında  İlk olarak kendisine yakın isimlerin Belediyede ki görevlerinden alınmasına tepki gösteren Çiftçi, Ak Partili Başkan Beyazgül'den projesi tamamlanmış, ve finansı ayarlanmış bazı projelerin hayata geçirilmesini istedi.

İşte Çiftçi'nin twitter'dan yaptığı o paylaşımlar.

Başkanlık dönemimde, kısa sürede çalışma arkadaşlarımızla birlikte Şanlıurfa’ya hizmet etmiştik.Tüm donanımlarıyla Şanlıurfa’ya hizmet eden arkadaşların keyfi olarak görevden alınmalarını kınıyorum. Bu arkadaşlar Şanlıurfa’nın evlatlarıdır. Suçları memleketlerine hizmet etmeleri.

1- Kurumlarda süreklilik esastır. Dönemimizde başladığımız bir çok projeyi bitirip halkımızın hizmetine sunduk. Son zamanlarda sosyal medyada trol olarak bilinen ufacık beyinlerce kurulan fek hesaplardan;

2- Trambüs, Çevikkuvet, Karakoyun köprülü kavşaklar ve Aşık uydukent, GAP, Blim Merkezi, Şehirormanı projelerin durumu sorulmaktadır. Dönemimizden kalan bu projeleri yeni yönetim devam ettirmektedir.

3-Trambüs Projesinin altyapı, mekanik, bakım merkezi, hat döşemesini bitirmiştik, projeden kalan makinaların alımıydı. Yapılan işlerin ödemesi yapıldı. Kalan hiç bir işin ödemesi yapılmadı. Proje 63 nolu hattın yolcu yoğunluğunu bitirecektir. Makina yapımı üzerinde durulmalıdır.

4- Çevikkuvet köprülü kavşak projesini Şanlıurfa BBB yaptı. Bu projede emeğimiz ölçülemez. Proje Türkiye’nin en kapsamlı çok yönlü, direksiyonel kavşak projesidir. GAP bulvarı yakın zamanda açılacak, diğer geçiş ve kulpların yapımı titizlikle takip edilmelidir.

5- Karakoyun köprülü kavşak; katlı köprülü kavşak projesidir. Bölge trafiğini rahatlatacak, etraftaki bir çok mahalle trafiğini tahliye edecek bir projedir. Projeyi Büyükşehir yapmakta, kaynağı ilbankta hazırdır.

6-Akçakale yolunun genişletilerek 50 metreye çıkarılması; bu yol 24 metre olarak trafiğe açıktır. Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırması bitti, genişletme altyapıları tamamlandı, bir an önce asfaltı yapılmalıdır.

7-Eyyübiye Turizm yolu Projesi; Büyükşehir, Eyyübiye Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülmektedir. Üçlü protokol imzalanmıştı, plan ve proje hazırlanmış, kaynak kalkınma Bakanlığınca tahsis edilmişti. Acele kamulaştırma İçin dosya Bakanlar Kuruluna gönderilmişti.

8- Eyyüpnebi Projesi; proje kuruldan geçmiştir. Şanlıurfa Valiliği,Viranşehir Bld ve Şanlıurfa Büyükşehir Bld. arasında kaynak paylaşımı sebebiyle üçlü ortak protokol imzalanmıştı. Külliyenin ihalesi yapılmış ve temeli atılmıştı. Kalan kısımları ivedilikle takip edilmelidir.

9-Gap Vadisi 4. Etap’ın tüm yapımları bizim dönemde tamamlanmıştı. Sadece bitki, ağaç ve çimlendirilmesi kalmıştı. Halen kaldığı gibidir, bir ilerleme sağlanamadı.

10-Şehir Ormanı projesi bitmişti. Bu alanın bir an önce temizlenip, yeşil alan projesinin uygulanılarak,Halkın hizmetine açılması gerekir.

11 Tübitak Başkanlığı İle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında Bilim Merkezi projesi yapılmıştı, Projesi hazırlandı, kaynak TÜBİTAK’la çözüldü. Halen projeye başlatılmamıştır. Bir an önce başlanmasını dilerim.

12-Yukarıda belirtilen projeler dönemimizden yeni döneme devreden projeleridir. 3,5 yılda bu kadar büyük projeleri bitirmeyi kimse beklemesin. Yeni dönem Urfa’nın yararına bu projeleri bitirmelidir. Tüm projelerimizin arkasında olduğumuzu saygıyla arz ederim.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195