Title of a News Article

Çiftçi, çalışmaları değerlendirdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TV 24 kanalında katıldığı canlı yayın programında Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde gerçekleştirilen gelişim ve dönüşümü anlattı.

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının kent merkezi ve ilçelerde büyük bir özveri ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yatırımlar Şanlıurfa'yı günbegün ileriye taşımaktadır" dedi.

 

"GENÇLERİMİZİ SU SPORLARI BULUŞTURUYORUZ"

Şanlıurfa'da yapımı sürdürülen dev projelerin bir bir hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfalıların su sporları ile tanışması için SUKAY projesini hizmete sunduklarını söyledi.

Türkiye'nin en genç şehri olan Şanlıurfa'da gençlere yönelik vizyonel çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Gençlerimizin suyla buluşması adına geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz GAP SUKAY su sporları merkezimizi Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in katılımıyla hizmete açtık. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi önemsiyoruz. Gençlerimize eğitim faaliyetleri verme ve onları sporla buluşturmak adına her mahallede yapmayı planladığımız yüzme havuzları ve spor tesislerini bir bir hizmete açıyoruz. Gençlerimiz için kurmuş olduğumuz 19 yüzme tesisimiz ve 110 uzman çalışanlarımızla çocuklarımıza yüzmeyi ve sağlıklı yaşamayı adapte etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın yeşil alan ihtiyacını büyük bir ölçüde giderecek olan GAP Vadisi projesine de değinen Başkan Çiftçi, "GAP Vadisi Projemizin 1. Etabını büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Büyük bir yol kat ettik. Aynı zamanda GAP Vadisi 2. Etap projemize de Allah'ın izniyle başlayacağız. Şanlıurfa kent merkezinde olduğu gibi ilçelerimizde de büyük yeşil ve mesire alanları çalışmalarına başladık" dedi.

 

"ALTYAPI SORUNU TARİHE GÖMÜYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde geniş kapsamlı alt yapı çalışmalarının başladığının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Bütün ilçelerimizde büyük bir alt yapı seferberliği başlattık. Allah'ın izniyle bu yıl içerisinde birçok ilçemizin alt yapı sorunun tamamıyla bitireceğiz. Aynı şekilde tüm ilçelerimizde Atık Su Arıtma ve İçme Suyu Arıtma tesislerimizin yapımına başladık. İnşallah bütün ilçelerimize bu tesisleri kazandırarak vatandaşlarımıza güzel bir Şanlıurfa'yı inşa edeceğiz" diye ekledi.

 

"ULAŞIMDA DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER YAPTIK"

Bölgenin en önemli kentlerinden ve hızlı gelişmekte olan Şanlıurfa'da yaşanan trafik yoğunluğuna çok yönlü çalışma başlattıklarına değinen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da trafik yoğunluğuna el atarak büyük bir ilerleme kat ettik. Kent merkezinde başlatmış olduğumuz yeni bulvar ataklarını 2 adet köprülü kavşaklarla pekiştiriyoruz. Yapımı devam eden köprülü kavşaklarımız kentin trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak. Aynı şekilde bu yıl içerisinde yapımını hedeflediğimiz 2 adet köprülü kavşağında ihale çalışmaları tamamlanmak üzere. Karaköprü'yü Haliliye ilçemize bağlayacak olan ve bölgeye tekrar hayat verecek olan 2 adet çelik köprümüz hızlı bir şekilde tamamlanma aşamasında" şeklinde konuştu.

 

"ŞANLIURFA TÜM DEĞERLERİYLE ADETA AÇIK HAVA MÜZESİDİR"

"Şanlıurfa tüm değerleriyle adeta açık hava müzesidir" diyerek kent turizminden çalışmalara da dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa; Göbeklitepe'si, Peygamberlerimizin makamı, Roma döneminden kalan mağaralarıyla ve Mozaikleriyle dünya'nın nadide kentlerinden birisidir. Fırat havzasında bulunan Birecik ve Halfeti ilçelerimizde bulunan tabiat güzellikleri gelen tüm turistlere eşsiz zamanlar geçireceğine inanıyorum" dedi.

 

"TARİHİN SIFIR NOKTASI ŞANLIURFA"

Balıklıgöl platosu başta olmak üzere kentin farklı noktalarda tarihi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Çiftçi, tarihi bölgeler ile ilgili de şu ifadelerine yer verdi: "Turizm ve kültürel mirasa değer veren bir belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun projesinde çalışmalara başladık. Roma Dönemine ait kaya mezarlarını gün yüzüne çıkartma adına restorasyon çalışmalarımız başladı. Allah'ın izniyle bu projemizi 2016'da bitirip bölge turizminin hizmetine sunacağız. Aynı şekilde Tarihi Urfa Kale Eteği projesinde sürdürdüğümüz yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarında sona geldik. Burada bulduğumuz yeni tarihi mozaikler ve bulgular mevcut. Burada eskiyen yapıyı tekrar gün yüzüne çıkartmak için güzel ve nezih bir ortam oluşturuyoruz. Balıklıgöl platomuzda bulunan tarihi çarşılarımızda tarihi dokunuşlar gerçekleştirerek bölgenin cazibe merkezi ihtiyacına karşılık veriyoruz. Aynı şekilde ilçelerimizde de tarihi çalışmalar yürüterek, tarihi camilerimizi ve yerleri tekrar gün yüzüne çıkartmak için restorasyon çalışmaları başlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi miraslarımıza değer veriyor ve turizme açmak adına büyük bir çaba sarf ediyoruz."  

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195