Title of a News Article

Çiftçi'den davet…

.

Çiftçi'den davet…
banner206

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin birinci yılında vatandaşların vermiş olduğu kahramanlık mücadelesi, tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da anılacak. Tüm vatandaşları programlara davet eden Başkan Nihat Çiftçi, "Birliğimizin ve beraberliğimizin bu anlamlı gününde halkımızı aynı çatı altında buluşmaya davet ediyoruz" dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk askeri içerisine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı vatandaşların göstermiş olduğu kahramanlık mücadelesi, hain girişimin birinci yılında '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' adı altında anılacak.

248 vatandaşın şehit, 2 bin 196'sının da gazi olduğu 15 Temmuz'un birinci yılı Şanlıurfa'da 6 gün sürecek etkinliklerle binlerce vatandaşı aynı çatı altında buluşturacak. Yarın (11 Temmuz 2017) şehit kabirliği ziyareti ile başlayarak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayypip Erdoğan'ın belirlediği süre boyunca devam edecek olan anma programları için merkez olarak Rabia Meydanı belirlendi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN DAVET

Program ile ilgili bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, buluşmalara tüm halkı davet etti. Başkan Çiftçi, "15 Temmuz'u hiç bir zaman unutmayacağız. Bir tarafta hain bir girişim diğer tarafta iradesine, vatanına ve milletine sahip çıkan sayısız kahramanlar. İşte bu önemli günde birliğimizi ve beraberliğimizi bir kez daha hatırlatmak adına çok güzel programlar düzenledik. 6 gün sürecek ve Rabia meydanının ortak buluşma adresi olacak etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI

Programlar ilk olarak Salı günü Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit aileleri ve gazilerin şehit kabirliğini ziyareti ile başlayacak. Ardından yine aynı gün Şehit Mustafa Direkli Camisinde Mevlid-i Şerif düzenlenecek.

Programların ikinci gününde (Çarşamba) ise Büyükşehir Belediye Sergi Salonu'nda İhlas Haber Ajansı tarafından '15 Temmuz Özel Resim Sergisi' yer alacak. Rabia Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim Tilaveti, şehitler için hatim duası ile devam edecek ikinci günün akşam saatlerinde ise Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılacak.

Üçüncü günkü (Perşembe) program ise Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda Anadolu Ajansı'nın '15 Temmuz Özel Resim Sergisi' ile başlayacak. Yine aynı gün Rabia meydanında Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim Tilaveti, şehitler için hatim duası ile gün içerisinde Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılacak ve Eyyübiye Belediyesi tarafından Grup Genç'in ilahi dinletisi sunulacak.

Programların dördüncü gününde (Cuma) ise tüm camilerde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Balıklıgöl Dergah Camisinde 15 Temmuz şehitleri için 100 bin hatim duasının okutulacağı

Cuma günü hutbe çıkışında halka ikramlar yapılacak. Arkeoloji Müzesi ve İl Kültür Müdürlüğü'nde Anadolu Ajansı ile Yeşilay Şanlıurfa Şubesi'nin resim sergilerinin yer alacağı gün içerisinde akşam saatlerinde ise şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verilecek. Bu arada ilk günden itibaren Rabia Meydanında süren Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi'nin ikramları devam edecek.

 

15 TEMMUZ'UN BİRİNCİ YILI

Programların beşinci günü (15 Temmuz 2017 Cumartesi) Mehteran Takımı eşliğinde Nevali Oteli önünden Rabia Meydanına kadar sürecek Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayacak. Rabia Meydanında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için hatim duası ile devam edecek etkinliklerde açılış programı düzenlenecek. 15 Temmuz Belgeseli'nin gösterileceği meydanda daha sonra İbrahim Sadri şiir dinletisi sunacak. Rabia Meydanındaki etkinlikler Harun Beyaz'ın ilahi dinletisi ile son bulacak.

Programların altıncı günü (Pazar) ise günün ilk anlarında Demokrasi nöbeti başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlediği süre boyunca devam edecek demokrasi nöbeti sürecinde yine Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi'nin ikramları devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195