Title of a News Article

Çiftçi: Geleceği inşa ediyoruz

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek'te sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarını inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Dönemi kurtaran bir belediye değil, yaptığımız çalışmalarla kalıcı hizmetler üretiyoruz" dedi.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Siverek ilçesinde yıllarca yaşanan alt yapı sorununa kalıcı çözümler üretmek için Kurum ve Kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışıyor. İlçe genelinde büyük bir gelişim ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İlçede kullanılan atık suyu tekrar doğaya kazandırmak için başlatmış olduğu Atık Su Arıtama tesisinin inşaatını bitirilirken 310 kilometre uzunluğunda 23 Mahalleyi kapsayan Kolektör hatlarının döşeme çalışmaları devam ediyor. Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, "Alt yapısı bitmemiş bir kent, üst yapısıyla sağlıklı bir noktaya kavuşamaz" dedi.

Siverek'in alt yapı sorununu tamamladıktan sonra üst yapısına başlayacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi,  "Alt yapı önemli ve bir Belediye için riskli bir hizmettir. Siverekli bütün hemşerilerimizin bilmesi gereken önemli bir husus vardır. Alt yapısı bitmemiş bir kent, üst yapısıyla sağlıklı bir noktaya kavuşamaz. Sağlıklı bir kentleşme için öncelikle alt yapının sağlamlaşması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak Siverek'in alt yapısını yeniliyoruz. Su Arıtma tesisimiz bitti ve ilerleyen zamanlarda hizmet vermeye başlayacak. İçme Suyu Arıtma Tesisinin ihalesini tamamladık. İlçe genelinde alt yapı sorununu tamamen tarihe gömeceğiz. DEDAŞ ve Doğalgaz ile görüşmelerimiz devam ediyor bu kurumlarımız alt yapısı noktasında tekrar çalışma başlatılacak. Dolayısıyla Siverek'in her bir noktasın da alt yapı noktasında çalışmalar tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarına başlayacağız" dedi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "SİVEREK'İN ALT YAPISINI YENİLİYORUZ"

Günü değil geleceği düşünen ve kurtaran bir Belediyecilik anlayışıyla çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çiftçi, “Eğer şimdi üst yapı çalışmalarını da yaparsak Siverekli hemşehrilerimize doğru hizmet yapmamış olur sadece dönemi kurtarmış oluruz. Biz dönemi kurtaran bir belediye değil, yaptığımız çalışmalarla kalıcı hizmetler üretiyoruz. 2016'da vatandaşlarımız bizleri eleştirebilir ama 2017'de güzel bir çalışma yapıldı bulvarlar ve alt yapı güzel bir şekilde tamamlandı diyecekler. Allah'ın izniyle Siverek'in alt yapısının tamamlanmasıyla birlikte yapmış olduğumuz asfalt ve kaldırım ihaleleri sonucunda Siverek'in üst yapısını da kısa bir sürede bitireceğiz. Siverek'in sorunlarını geride bırakacak kalıcı çözümler üretiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Siverek Belediye Başkanlığı, AK Parti İlçe teşkilatımız hep birlikte el ele vermiş her şey Siverek için diyerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ, "SİVEREK'İN SORUNLARINA NİHAT ÇİFTÇİ İLE EL ATMIŞ DURUMDAYIZ"

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise,  Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa maksimum performansla çalıştıklarını ifade ederek, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'nin bizleri ziyaret etmeleri ve her zaman önemsemesi bizleri mutlu etmektedir. İlçemizin genelinde başlatılan alt yapı çalışmalarından dolayı vatandaşlara rahatsızlık verdiğimizi biliyor bu yüzden vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Siverek'in alt ve üst yapıyla alakalı ciddi anlamda sorunları vardır. Bir Belediye için en önemli ve riskli durumlardan biri olan Alt yapı ve İmar sorunudur. Biz Siverek'in bu sorunlarına Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi beyle birlikte el atmış durumdayız. Büyükşehir Belediyemizin ekipleri 24 saat sahada çalışıyorlar. Siverek Belediyesi olarak bizlerde her zaman Büyükşehir'imizle birlikte bu çalışmalar içerisinde yer alıyoruz. Amacımız bir an önce gerek alt yapı çalışmalarımızı gerekse üst yapı hizmetlerini tamamlayıp değerli vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz. 'Yapılan her çalışma sizler içindir. Siverek'i yenilemek içindir' sloganıyla hareket ediyoruz.   Allah'ın izniyle bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Siverekli halkımız takdirle karşılayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve çalışma arkadaşlarına Siverek halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. Öte yandan ilçe genelinde 81 bin metrekare Sıcak Asfalt ve 203 bin Metrekare parke çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 2016'da 250 bin metrekare Sıcak asfalt çalışmasını da gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195