Title of a News Article

Çiftçi: Halk en iyisini bilir

.

Çiftçi: Halk en iyisini bilir
banner206

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında halk herşeyin en iyisini bildiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Karar milletindir" dedi.

Şanlıurfa'nın Batıkent Mahallesinde Mahalle Muhtarı Halil Kaya tarafından açılan 'Evet' halk oylaması bürosunun açılışına Başkan Çiftçi'nin yanı sıra Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Meclis Üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Yeni sisteme destek vermek amacıyla mahalle muhtarı olarak sorumluluk hissettiğini belirten Batıkent Mahalle Muhtarı Halil Kaya: "Mahalle sakinlerimizle yeni Türkiye yolunda bizde evet diyoruz" dedi.

Parti üstü bir sistemin halk oyuna sunulacağı halk oylaması çalışmalarına değinen Başkan Çiftçi: "Halk oylaması partiler üstü bir durumdur. Siyaset üstü, kendi geleceğini belirleme bir sistemidir. Halk kendisini yönetenleri belirleme sistemidir. Halk en iyisini bilir. Karar milletindir. Halka ve gençlere güvenen bir dava var. 18 Yaşında seçilme hakkı var. Bu halk oylaması bir çok konuda olduğu gibi bu hakkı da gençlerimize tanıyacak" dedi.

İlk defa sivil bir anayasanın yapıldığına dikkat çeken Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ise: "Türkiye'de sürekli darbecilerin yaptığı bir anayasanın yerine ilk defa hükümet sistemiyle ilgili milletin vekillerin mecliste onayladığı 16 Nisan'da milletimizin güçlü desteğiyle geleceğe güçlü bir Türkiye bırakacağımız bir karar arifesindeyiz" dedi. Konuşmaların ardından 'Evet' Halk Oylaması bürosu törenle açıldı.

 

MİLLETİN İRADESİNİ KORUMAK İÇİN EVET DEMELİYİZ

Şanlıurfa'nın Seyrantepe (Maşuk) Mahallesinde Mahalle Muhtarı Veysi Demir ve Karaköprü AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Toprak tarafından organize edilen mahalle toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletin iradesine sahip çıkacağı bir oylama olduğuna dikkat çekti.

Burada bir konuşma yapan Başkan Çiftçi: "Hükümetlerimizin baskı altında olmasını istemiyorsak, vesayetlerin olmasını istemiyorsak evet diyeceğiz. Milletin iradesinin sandığa yansımasını istiyorsak, milletin temsilcilerin ülkeyi gerçekten yönetmesini istiyorsak evet diyeceğiz" dedi.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise: "Milletimiz her şeyin farkında. 16 Nisan'ın bir milat olduğunu herkes biliyor" diyerek yeni sistemin önemini anlattı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise yeni dönemde halk olarak daha güçlü olacaklarını belirtti.

Seyrantepe Mahalle Muhtarı Veysi Demir ise hem misafirlere hem de mahalle sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195