Title of a News Article

Çiftçi, öğrencilere konuştu...

.

Çiftçi, öğrencilere konuştu...
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Doğa Kolejini ziyaret etti.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin Şanlıurfa Doğa Okullarına yapmış olduğu ziyaret, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Başkan Çiftçi, Doğa Koleji’nde yapacağı söyleşinden önce öğrencilerle bir röportaj yaptı. Öğrencilerin yönelttiği soruları içtenlikle ve güler yüzle cevap veren Çiftçi,  öğrenciler tarafından takdir edildi.

İşte öğrencilerin Çiftçi ile yaptıkları röportaj…  

Ece MUTLU: Şanlıurfa’da genç nüfus ve öğrenci potansiyeli fazla ancak bu potansiyele yönelik etkinliklerin ve festivallerin sayısı az bu konuda düşündüğünüz projeler var mı?

Nihat ÇİFTÇİ: Yakın zamanda Kitap Festivali yapılacak. BilimFestivali, TurizmFestivali, Okulunuza yakın bir alanda Çocuk Oyun Dünyası Projesi hazırlanıyor

Kadriye KİRİŞÇİ: Şanlıurfa’nın turizm acısından büyük bir değer olduğunu biliyoruz. Şehrin tanıtımı konusunda ne gibi stratejileriniz var?

Nihat ÇİFTÇİ: ÖnceŞanlıurfa’yı Şanlıurfalılara tanıtıyoruz. İlçeden öğrencileri alarak iki otobüs tahsis edildi müzeleri kaleyi Harran’ı göbekli tepeyi tanıtıyoruz Mutfak müzesinde yemek yiyoruz ..Farklı tanıtım projelerle Şanlıurfa’yı Dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz reklam filmleri hazırlanıyor Ulusal çapta projeler de hazırlanıyor konuyla ilgili çalıştaylar da yapılmaktadır

Ece MUTLU:TÜİK’in yaptığı iller bazında” Eğitim Seviyesi ”araştırmasında Şanlıurfa 78.sırada görünmekte. Bu durumun düzelmesi için ne yapılabilir?

Nihat ÇİFTÇİ: Evet bu bizi üzüyor ne yapacağız düzenli ders çalışacağız, kitap okuyacağız, her ilçede kütüphane açtık Turgut ÖZAL parkında çocuk kütüphanesi açtık çok güzel sizleri de bekliyoruz. Öğretmenlerinizi dinlemeniz gerekiyor. Anne ve Babalar çocukları başarı için hazırlamalı bu çok önemli.

Kadriye KİRİŞÇİ: Etrafımızda bu kadar olay olurken Şanlıurfa’nın ”Yaşanılabilir Şehirler” sıralamasında ilk onda nasıl açıklarsınız?

Nihat ÇİFTÇİ: Çok çalışıyoruz her yeri adım adım geziyoruz. Şanlıurfa güzel ..Şanlıurfa insanı güzel Şanlıurfa huzurlu bir şehir. Şanlıurfa Barışıistiyor, sanayi istiyor eğitimde düzelmeyi istiyor. Kızların okullaşma oranını son 5 yılda yüzde 69’dan yüzde 81’e çıkardık bu bizim için çok önemli

Ece MUTLU: Son olarak Doğa Koleji öğrencilerine vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Nihat ÇİFTÇİ: Sizler çok şanslısınız çok güzel ve başarılı bir okulda okuyorsunuz. Derslerinize iyi çalışın başarılı olacağınıza inanıyorum.

   t-MBA  öğrenci meclimiz ve öğrencilerimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat ÇİFTÇİ tarafından kendi makamına davet edildi... 

Belediye Başkanı Sayın Nihat ÇİFTÇİYE bu ince davranışı için Doğa Koleji olarak teşekkür ederiz.

  Etkinliğin hazırlanmasında t-MBA Öğretmenimiz Ali Aslan’a Türkçe Öğretmenimiz Hamza AYBAKANA Rehber Öğretmenimiz Ayşe TUTKU’ya  ve  t-MBA  öğrenci meclisimize teşekkür ederiz. 


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195