Title of a News Article

Çiftçi'ye çağrı!

.

Çiftçi'ye çağrı!
banner206

 Şanlıurfa’nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç döneminde  ‘Topçu Meydanı’nın ismi kamuoyunun tepkilerine rağmen değiştirilerek ‘Rabia Meydanı’ olmuştu. Halk, Şanlıurfa’nın kurtuluşunda büyük önemi olan ‘Topçu Meydanı’ isminin o meydana yeniden verilmesini istiyorlar.

Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıl Topçu Meydanı’nın adı Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü haline gelen ‘Rabia’ ile değiştirilmişti. Kahramanmaraş’tan milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç döneminde ‘Topçu Meydanı’nın adının ‘Rabia Meydanı’ olarak değiştirilmesine büyük tepkiler vardı. Halk, tepkilere rağmen o dönem Kahramanmaraşlı Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından değiştirilen ‘Topçu Meydanı’ adının, geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Nihat Çiftçi tarafından geri verilmesi için çalışma yapmasını istiyor.

 

Çiftçi’ye seslendiler; Topçu Meydanı olsun

Şanlıurfa’nın kurtuluşunda büyük önemi olan bu meydanın yeniden ‘Topçu Meydanı’ olması için Başkan Çiftçi’ye seslenen Urfalılar, ““Topçu Meydanı Şanlıurfa için atalarımızın verdiği kurtuluş mücadelesini anlatan tarihi simgelerden biridir. Geçen yıl bu konuda bir yanlış yapıldı, bunu sizin düzelteceğinizi arzuluyoruz. Şanlıurfalıların bu konudaki sesine kulak vermenizi bekliyoruz, biran önce buranın ‘Topçu Meydanı ismini alması için girişimlere başlamanızı talep ediyoruz. Eğer ki Rabia ismi Şanlıurfa’da çok yaşatılmak isteniyorsa yeni yapılacak başka bir meydana verilsin ” dediler.

 

“Zaten kimse ‘Rabia Meydanı’ demiyor”

Vatandaşlar, isminin ‘Rabia Meydanı’ olarak değiştirilmesine rağmen halen buraya ‘Topçu Meydanı’ dediklerini vurgulayarak, “Ama biz resmi olarak da buranın yeniden Topçu Meydanı ismini almasını bekliyoruz. Umarız Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz yıl yaptığı bu hatadan döner ve Urfalıların çok benimsediği bu ismi yeniden o meydana verir. Hatadan dönmek de erdemliktir” şeklinde konuştular. 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer B.
Ömer B. - 8 yıl Önce

ZATEN KENDİLERİ DAHİ RESMİ OLARAK YAPTILAR AMA HER NEDENSE PARTİ MİTİNGLERİNDE HEP TOPÇU MEYDANI DEDİLER KULANMADIKLARI BİR İSMİ HALKA DAYATMAK NE KADAR DOĞRU

SIRADAKİ HABER

banner195