Title of a News Article

Çiftçilerin destekleme çilesi

Çiftçilerin destekleme çilesi
banner206

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Sulutepe Mahallesindeki vatandaşlar yıllardır Sulutepe göletinden arazilerinin sulamasını gerçekleştiriyorlar. Fakat Buna rağmen DEDAŞ vatandaşların elektrik ile sulama yaptığını iddia ederek, çiftçilerin desteklemelerine bloke koydurdu.

Yapılan tüm başvurulara rağmen defalarca mahalleye gelip keşif yapan ve sulama kanallarının fotoğraflarını çeken DEDAŞ yetkilileri, bu kez fotoğrafların kabybolduğunu bu nedenle tekrar keşif yapacaklarını ve yapılacak keşif sonrası karar vereceklerini söylediler.

Mahalle sakinleri ise duruma tepki göstererek hiç bir yetkiliyi mahalleye sokmayacaklarını ifade ettiler. Mahalle sakinleri, “Büyükşehir yasasından önce köye hizmet götürme birliğine ücret veriyorduk. Onlar kanalların bakımını yapıyordu. sulama bedellerimizi onlara veriyorduk. Büyükşehir yasası ile artık kendimiz ortaklaşa kanallarımızın onarımını yapıyoruz. Yıllardır bu kanallardan sulama yapıyoruz. Bu sorunumuz çözülene kadar hiç bir DEDAŞ yetkilisini köye almayacağız. Fotoğrafların kaybolduğunu yeniden keşif yapacaklarını söylüyorlar. Böyle birşey mi olur ?” dediler.

Mahalle sakinleri ayrıca yetkililerden destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195