Title of a News Article

Çifte maaş müjdesi

 Çifte maaş müjdesi
banner206

Hükümet, yaklaşık 10 milyon vatandaşa barış fırsatı veren yapılandırma paketinin kapsamını genişletti.

Tarihi barış, eşi ölen kadınların yüzünü güldürdü. Çok sayıda dul kadına iki maaş üzerinden sosyal destek aldığı için kesilen 10-15 bin liralık cezalar yapılandırma kapsamına alındı.

 

100 MİLYARLIK ALACAK YAPILANDIRILACAK

Sabah'ın haberine göre; Hükümet, yaklaşık 10 milyon vatandaşa barış fırsatı veren yapılandırma paketinin kapsamını genişletti. Hem ölen eşten hem de babadan maaş aldığı için binlerce liralık ceza ödemek zorunda kalanlar, hem de oda ve borsalara borcu olan esnaf yapılandırma kapsamına alındı. Devletin yaklaşık 100 milyarlık alacağını yapılandırdığı tasarının Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu görüşmeleri sırasında düzenlemeler yapıldı.

Başlıklar ise şöyle belirlendi:

YANLIŞ YAPILAN ÖDEMELER: Yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklarla bunlardan doğan ceza ve faizlerin tahsilinden vazgeçiliyor. Daha önce yapılan tahsilatlar ise iade edilmeyecek. Bu düzenlemeden yaklaşık 36 milyon lira borcu olan 38 bin kişi yararlanacak.

 

DUL KADINLARIN YÜZÜ GÜLDÜ: Çok sayıda dul kadın iki maaş üzerinden sosyal destek aldığı için 10-15 bin liralık cezayla karşı karşıya kalmıştı. Bunu ödeyemediği için evine haciz giden binlerce dul kadın da tarihi barıştan yararlanabilecek. Hacizler durdurulurken, gecikme zammı ve faizleri silinecek. Yapılandırmadan boşandığı halde eski kocasıyla yaşamaya devam ederek usulsüz maaş alanlar da yararlanabilecek. Barıştan yararlanmaları durumunda aylıkları üzerindeki haciz kaldırılacak.

 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK: Oda ve borsa üyeleri, esnaf ve sanatkârların bağlı oldukları kuruma olan borçları yapılandırılacak.

 

SENDİKALARA DESTEK: Yüzde 3 işkolu barajı, ekonomik ve sosyal konsey üyesi işçi konfederasyonlarına, üye işçi sendikaları için yüzde 1 olarak uygulanacak. Böylece 40'ın üzerinde sendika kapanmaktan kurtulacak.

 

TAŞERONA TOPLU SÖZLEŞME: Alt işveren işçilerinin örgütlenmesi halinde, işçi sendikası ile kamu işveren sendikası arasında toplu sözleşme yapılabilecek.

 

YURTDIŞI FİRMALARA KOLAYLIK: Türk firmalarının yurtdışına götürdüğü işçilerin sayısının artırılması için, işçilere ödenen prim üst sınırı asgari ücretin 6.5 katından 3 katına inecek.

 

AİLE MERKEZLERİ GECE DE ÇALIŞACAK: Aile sağlık merkezlerinde, acil başvuran hastalara hizmet vermek üzere, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına nöbet verilebilecek.

 

YAYIN LİSANSLARINA DÜZENLEME: Karasal sayısal yayın lisanslarının, belirlenen süreçte verilememesi nedeniyle, sıralama ihalesinin iki yıl için yapılması zorunluluğu kaldırılıyor.

 

TIP FAKÜLTELERİNE DESTEK: Borç ödeme gücü bulunmayan tıp fakültelerinin borçlarının ödenmesi amacıyla döner sermaye hesabına kaynak aktarılacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142