Title of a News Article

Çiğköfte Makinesi Destek İstedi

Çiğköfte Makinesi Destek İstedi
banner206
Tek seferde 600 kişilik çiğköfte yoğurmasıyla Şanlıurfa’da düğün ve özel günlerin aranan ismi olan Çiğköfte Makinesi lakaplı Halil Şeker, Adıyaman’ın çiğköfte adıyla ticaret yapmasına tepki göstererek, "Destek verilsin, çiğköfteyi ticari hayata katayım" diye konuştu.

Urfa çiğköftesinin başka köftelerle karıştırılmaması gerektiğini belirterek,  çiğköfte adıyla yedirilen baharat bulgur karışımının çiğköfte olmadığını dile getiren Çiğköfte Makinesi lakaplı Halil Şeker, “Çiğköfte, dövülmüş kara etin Urfa isodu ve salçasıyla yoğrulurken terbiyelenmesi şeklinde yapılır. Urfa çiğköftesi, öyle bir kümbet yapılım günlerce satışa sunulamaz. Çiğköfte yoğrulduktan sonra anında tüketilir. 15-20 dakika bile bekletemezsiniz” dedi.

Urfa çiğköftesinin, üretim tekniğinden kaynaklanan nedenlerle ticari olarak pazara sunulamasının mümkün olmadığının düşünüldüğünü ancak bu ürünü ticari piyasada da yaşatmanın şart olduğunu kaydeden Çiğköfteci Şeker, “Çiğköfte için coğrafi işaret tescilimiz olmasına rağmen bu ismin kullanılması kabul edilemez. Çiğköftenin ticari ürün olarak piyasaya sunulamaması Urfa’nın bir eksikliğidir. Bir porsiyon kebap sipariş ettiğinizde 20 dakika bekliyorsunuz. Çiğköfte için yarım saat beklemişsiniz çok mu?” diyerek, kendisine bir yer tahsis edilmesi halinde Şanlıurfa’nın en önemli mutfak değeri olan çiğköfteyi ticari hayata katabileceğini söyledi.

Urfa çiğköftesini Urfa’ya gelen misafirlere ve isteyen herkese sunabileceği bir mekanın tahsis edilmesini isteyen Çiğköfteci Şeker, “Sayın Valimiz Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi, Ticaret ve Sanayi Odamız yöneticileri ve İlçe Belediye Başkanlarımızın bu fikrime destek vereceğinden şüphem yoktur. Urfa çiğköftesini hem Urfa içinde hem de Urfa dışında yapılacak etkinliklerde adıyla ve tadıyla tanıtmaya hazırım. Çiğköftemizin ticari hayatımıza katılması için artık beklemeyelim” diye konuştu.

Çiğköfte taleplerine yetişemediği için cep telefonu kullanmayan Çiğköfteci Halil Şeker, çağrısına destek olmak isteyen idarecilerin facebook hesabından yada Urfastar.com aracılığı ile kendisine ulaşabileceklerini söyledi.




Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 15:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ne zaman
Ne zaman - 6 yıl Önce

Bu adam yıllardır patronları zengin etti. Ama bir merhametli çıkıp da düğün masraflarını karşılamadı. Hala bekar sanırım. Selamlar Şeker.

baran
baran - 6 yıl Önce

ayneen öyle

SIRADAKİ HABER

banner195