Title of a News Article

Çocuk evleri için önemli işbirliği

.

Çocuk evleri için önemli işbirliği
banner206

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karaköprü Belediyesi arasında Çocuk Evleri açılmasına ilişkin işbirliği protokolü Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın himayelerinde imzalandı.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karaköprü belediyesi arasında 4 çocuk evinin açılması için hazırlanan protokol, Vali Güngör Azim Tuna, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici tarafından imza altına alındı.

Valilik Toplantı Salonundaki imza töreni öncesinde bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, protokolün amacının; 5395 sayılı çocuk koruma kanunu ve 2828 sayılı sosyal hizmetler kapsamında bulunan çocukların; toplu yaşanılan kuruluşlar yerine, ev ortamında temel ihtiyaçlarının karşılanarak yaşamlarını sürdürmeleri olduğunu belirtti. Açıklamasına devam eden Vali Tuna; Çocuk Evleri uygulamasıyla çocukların toplumla iç içe olabilecekleri mahalleler içerisinde müstakil yapı veya apartman dairelerinde bakımlarının yapılması, çocuğun arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramlar ile toplumsal değerleri yaşayarak öğrenmelerine, sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıklar kazanmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Verdiği destekten dolayı KaraköprüBelediye Başkanı Metin Baydilli’ye açıklaması sırasında teşekkür eden Vali Tuna; Çocuk Evlerindeki hizmetlerinse Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini dile getirdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ise, “Bizler sosyal belediyecilik gereği bu gibi hizmetlerin yanında yer alarak gücümüz nispetinde destek olmaya çalışıyoruz.  Bu çocuklar bizim geleceğimizin teminatı olacaklar. Karaköprü belediyesi olarak bu protokolü imzalamaktan son derece mutlu olduğumu da ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Sayın Valimize ve İl Müdürümüze teşekkür ederek protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmzalanan protokol kapsamında Karaköprü Belediyesi tarafından 1 yıl boyunca 4 çocuk evinin kirası karşılanacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195