Title of a News Article

Çocuk Hastanesi İle İlgili Önemli Görüşme

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Eyyübiye'de yeni açılan 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınması ile birlikte özellikle sosyal medyada yaşanan tepkiler ve eleştiriler AK Partili vekillerin dikkatini çekti. Sağlık Bakanı ile görüşen AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, sorunun kısa bir sürede nihai çözüme kavuşacağını söyledi.

Çocuk Hastanesi İle İlgili Önemli Görüşme
banner206

400 bin nüfusa sahip Haliliye'de  Hastanelerin, 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınması ile yaşanan tepkiler gündemden düşmek bilmezken, sorun Başkent Ankara'nın da gündemine geldi. AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar'ın yakından takip ettiği olayın nihai çözüme ulaşması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Vekil Kaçar, vatandaşın mağduriyetini anlatarak mutlak suretle bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini iletti.

VATANDAŞ MAĞDURİYETİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYORDU

Özellikle sosyal medyada son dönemlerde Eyyübiye Devlet Hastanesi'nin uzak oluşu ve dar gelirli vatandaşların da ulaşımda büyük sorun yaşadığı yönündeki eleştiriler gündemde geniş yer bulmuş ve kentin gündemi bu yönde yoğunlaşmıştı. Sivil Toplum Kuruluşlarının da dile getirdiği, gazetecilerin de defalarca haber yaptığı olayla ilgili Başkent Ankara'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Vekil Mahmut Kaçar, "Vatandaşımızın bu sıkıntısını gidermeliyiz" dedi.
Görüşme ile ilgili Urfastar'a kısa bir değerlendirme yapan Vekil Kaçar, "Bilindiği gibi Eyyübiye Devlet Hastanesi, Haliliye'de yaşayan vatandaşlarımız açısından uzak mesafeye düşüyor. Özellikle acil durumları da göz önüne alırsak, olası bir olumsuz olayda vatandaşın mağduriyet yaşamasını kesinlikle istemeyiz. Bunun için halkımızın da taleplerinde olduğu gibi ealternatif bir çözüm için çalışıyoruz" dedi.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ İLE İKİNCİ GÖRÜŞME

15 Temmuz Milli İrade Nöbetlerine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la 2 ay önce yine aynı konuda görüşme yapan Vekil Kaçar, olayın takipçisi olduğunu da sözlerine ekledi. Vekil Kaçar, "Sağlık bakanımızın daha önceki Şanlıurfa ziyaretinde yapmış olduğumuz görüşmede eski çocuk hastanesinin bulunduğu yere mutlaka yeni bir hastanenin faaliyete geçmesi gerektiğini ifade etmiştik. Sağlık bakanımız ise 'Eyyübiye Devlet Hastanesi yeni açıldı. Bunun bir potansiyelini görelim ona göre karar verelim' şeklinde yaklaşımı olmuştu. Dün kü görüşmemizde ise kendisine Urfa'daki buluşmadan 2 ay geçtiğini Şanlıurfa'daki bu mağduriyetin devam ettiğini, burası ile ilgili hemen bir karar verilmesi gerektiğini ilettim. Sayın bakanımız sağ olsunlar konu ile ilgilendi. Haliliye'deki vatandaşlarımızın sıkıntısının farkındayız ve en kısa sürede bu mağduriyeti gidereceğiz" diye konuştu. 


(Sağlık Bakanı Recep Akdağ 15 Temmuz’dan sonra Şanlıurfa’da düzenlenen Demokrasi nöbetine gelerek bir konuşma yapmıştı )

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 19:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevim
Sevim - 7 yıl Önce

Gerçekten iyi oldu geceleri korka korka yatıyoruz çocuk hasta olsa nasıl yeni yere gidecez endişesindeyiz....

Necmi
Necmi - 7 yıl Önce

Sayın vekilim şuan çocuk hastanesinin atıl durumda olan bina balicilerin meskeni olmuş bunun ıspatı ise kamu hastaneler birliği cihan bey buğün saat 10 civarında boş olan hastanede yaptığı incelemede bizat 3 tane balicilerle yüz yüze geldi güvenlik güçleri uzaklaştırdı bizzat kendindende sorabilirsiniz

Salih telli
Salih telli - 7 yıl Önce

Bir an önce olsun burasi büyük sehir ayip bir durm

Şükrü Çay
Şükrü Çay - 7 yıl Önce

Bu haber yalandır ben kendim bu konu için on kez aradım vekili telefonlara çıkmadı

Fakir
Fakir - 7 yıl Önce

Eğer isterseniz halledersiniz sayın vekilim,siz butür faydalı işlerde en başarılı vekilsiniz

Baran
Baran - 7 yıl Önce

Çok güzel olur gece saat 4 te çocuhum sancılandı arabam yok dolmuş o saate çalışmıyordu hastane 10 km uzaktaydı inan sayın kaçar eskiden böyle durumlarda kapanan hastaneye yürüyerek 15 dkk gidebiliyordum şuan o saate 10 km kesinlikle yürüme şansım yok idi kendimi özel hastaneye yetiştirdim 75 tl param gitti benim param var gidebildim parası olmayan vatandaş gidebilirmi haliliye ilçesi magdur çocuklarımız yolda ölmesin......

Eyyup yayık
Eyyup yayık - 7 yıl Önce

Doğum Hastahanesi yapılsın çoçuk hastahaneyeşi

Halil
Halil - 7 yıl Önce

Milletimiz bu kadar rahata alışmış demekki peki hiç düşündünüzmü kırsal alanda oturanları taxi yok otobüste yok ne gece ne de gündüz peki onların ulaşımı nasıl olacak biz yıllardır on onbeş kilometre gidip
geliyoruz biraz da siz gidip gelin


SIRADAKİ HABER

banner195