Title of a News Article

Çocuk hastanesinde yoğunluk

.

Çocuk hastanesinde yoğunluk
banner206

Türkiye'de doğum oranın en yüksek olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda görülen gribal enfeksiyon hastalıklarda yüzde 35 oranında artış yaşandı. Kentte son 24 saatte 2 bin 500 çocuk acil servise başvurdu.

Kentte etkili olan kar yağışıyla sıcaklığın düşmesiyle birlikte aileler, çocuklarında görülen üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Son 24 saatte 2 bin 500 çocuğun acil servise başvurması hastanede yoğunluk oluşturdu.

Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi uzman doktor Ahmet Güzelçiçek, hasta sayısında son 10 günde yüzde 35 oranında artış yaşandığına dikkat çekerken gerekli önlem ve tedbirleri aldıklarını söyledi. Uzman doktor Güzelçiçek, şunları söyledi:

"Şu anda mevsimsel olan kış nedeniyle çocuk hastalıklarında ciddi bir artış yaşandı. Son 10 gündür bize başvuran hasta sayısının yüzde 35 artış oldu. Bu başvuran hastaların büyük kısmı üst solunum enfeksiyonu, ateş, kusma, bademcik, farenjit, orta kulak intihabı, sinüzit gibi hastalıkları oluşturmaktadır. Bunun çok az bir kısmı bronşit ve zatürre hastaları da başvuran hastalıklar arasında yer aldı. Bu hastaların çoğu ayakta tedavi oldular. Şuan bize günlük başvuran hasta sayısı günde 2 bin 500 civarındadır. Yaşanan bu hasta sayısı artışıyla birlikte bizim hekim sayımızda hiçbir sıkıntı yoktur. Acil servislerde ve poliklinikte 2 olan doktor sayısını 4'e çıkardık. Doktorlarımız gerçekten büyük bir gayretle çalışıyor. Gelen bütün çocuklarımızın tüm tetkikleri yapılıyor ve gerekli özen gösteriliyor. Bizim hastanemizde 355 yatağımız var. Bugün itibariyle hastanemizde yatan hasta sayımız 262, ancak ayakta olan hasta sayımız arttı."

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195