Title of a News Article

Çocuklara suyun öneminden bahsetti

Çocuklara suyun öneminden bahsetti
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Emniyet Amiri Enver Başar tarafından TEGV’de çocuklara yönelik düzenlenen ‘Kanala Değil, Havuza Projesi’ bilgilendirme programına katıldı. Başkan Ekinci, burada yapılan bilgilendirme sonrası bir açıklama yaparak, ‘’Su nimettir, amacında kullanmazsak külfete dönüşür‘’ dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’de düzenlenen Kanala Değil, Havuza Projesi’ bilgilendirme programına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Emniyet Amiri Enver Başar, TEGV çalışanları, çok sayıda polis memuru ve Eyyübiye ilçesinde oturan yaklaşık 200 çocuk katıldı.

Programda, Şanlıurfa Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Enver Başar, geçen yıldan bu yana sürdürülen Kanala Değil, havuza Projesi konusunda katılımcılara sine vizyon eşliğinde bilgiler verdi. Tarım arazileri için kullanılan DSİ kanallarına girmenin ölümcül tehlike saldığını ifade eden Emniyet Amiri Enver Başar, bu kanallara girilmemesi konusunda çocuklardan söz alarak, kanallara değil belediyeler tarafından yapılan havuzlara girilmesini söyledi.

Şanlıurfa Emniyet Amiri Enver Başar tarafından yaklaşık yarım süren bilgilendirme sunumunun ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, ‘’Kanalda bir yakınını kaybetmiş birisi olarak ayrıca bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. İlçemiz, ilimiz büyüyor, bazı nimetleri ve külfetleri de vardır. Su bir nimettir ama amacında kullanırsak, kanal sularını sadece sulamada kullanırsak bir nimettir ama o kanallarda yüzersek bu bir külfete dönüşür. Bu da tabi geçtiğimiz dönemde valimiz, şuan ki dönemde Belediye Başkanımız Celalettin Bey’in girişimleriyle, özellikle havuz konusunda ciddi yatırımlar yapıldı. Bizde bu yatırımlara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Buralarda gerek oyun parkları konusu olsun, gerek havuz konusu olsun, gerek yine çocuklarımız için başka sosyal donatılar olsun. İhtiyaç ne ise, Eyyübiye Belediyesi olarak planlıyor, programlıyoruz. Ekibimizle beraber sahadayız, kısa bir süre içerisinde bu çalışmalara çok güzel örneklerini hep beraber göreceğiz. Sosyal sorumluluğun gereği olarak bu tarz projelerde her zaman olacağız. Gerek TEGV çalışanları, gerek diğer kurumlarımızın yapacağı çalışmalarda da, Eyyübiye Belediyesi elinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

TEGV’de düzenlenen Kanala Değil, Havuza Projesi bilgilendirme toplantısı sonrası, öğretim görevlileri tarafından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ve Emniyet Amiri Enver Başar’a, çocukların el işi ile yapmış olduğu birer tablo hediye edildi.

Öte yandan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dün akşam Şair Nabi Kültür Merkezinde TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Duygu Eğitimi’ seminerine katılarak, burada Uzman Ömer Eker tarafından yapılan iş hayatı ve sosyal hayattaki insanların yaşam tarzı konulu söyleşi programına katıldı. Program sonrası Başkan Ekinci, Uzman Ömer Eker’e günün anlam ve önemini arz eden bir plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195