Title of a News Article

Çok özel görüntüler...

Çok özel görüntüler...
banner206

Tarihi Balıklıgöl, ilk kez bu kadar yalnız ve ıssız kaldı. Dünyayı saran ve günde yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Korona virüsü nedeniyle insanlar evlerine hapsolmuş bir şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

URFASTAR/ÖZEL HABER

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran korona virüsü Türkiye'de can almaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından alınan tedbir kararları sonucunda sosyal yaşam alanlarının birçoğuna kısıtlama ve yasak getirildi. Bunların en önemli olan noktalarından birisi de ibadethaneler ve tarihi mekanlar...

Şanlıurfa'da, tarih denince akla gelen ilk mekanlardan birisi olan Balıklıgöl'de covid19 salgını nedeniyle büyük bir sessizlik hakim. Alınan tedbir kararları neticesinde tüm yurt genelinde camilerde ibadet ikinci bir emre kadar yasaklandı. Tarihi Balıklıgöl platosu içerisinde bulunan Halil'ül Rahman Dergah Camii, şehrin en gözde camisi ve salgın nedeniyle diğer camiler gibi ibadete kapalı durumda.

Şanlıurfa'da, özellikle Ramazan Aylarında dolup taşan Balıklıgöl'de büyük bir sessizlik hakim. Dergah camii ve diğer camilerin imamları yada müezzinleri namaz vakti camilere gelerek minarelerde önce Sâla, akabinde ezan ve son olarakta dua ederek buradan ayrılıyorlar. 

Urfastar olarak, bu akşam yatsı namazı öncesi Tarihi Balıklıgöl'e giderek buradaki atmosferi kayıt altına aldık...

Giriş çıkışların yasak olduğu tarihi mekanda  yatsı namazı vakti Dergah camiine gelen İmam Hafız İbrahim Onat'la karşılaştık. Kısa bir selamlaşmanın ardından İmam İbrahim Onat ezanı okumak için müsade istedi ve minare çıktı. Okunan sâla, ezan ve dualarla yükselen nidalar adeta arşa çıktı. 

Sessizliğin hakim olduğu, Ezan sesinin yankılandığı Balıklıgöl platosunu ve diğer tüm ibadethanelerin 29 Mayıs Cuma günü açılması öngörülüyor. 

İşte kayıt altına aldığımız o anlar...

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 03:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195