Title of a News Article

Çölyak hastalarına müjde

Haliliye Belediye Meclisi’nin 2016 Nisan ayı 4’üncü birleşiminde, çölyak hastalarına yönelik bir işletme kurularak glütensiz ekmek üretilmesi meclis gündemine oy birliğiyle alındı. Başkan Fevzi Demirkol, talep edilmesi durumunda sadece Haliliye’nin değil ülkedeki tüm hastaların ekmek ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Haliliye Belediye Meclisi’ne, Başkan Fevzi Demirkol başkanlık yaptı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından başkanlık teklifi görüşüldü. Çölyak hastalığı nedeniyle glütensiz ekmeği ve ürünlerinin üretimini kar amacı gütmeden yapmak üzere, işletme kurulması teklifi gündeme getirildi.

Konuyla açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, kentte çölyak hastalarına glütensiz unla ekmek üreten bir işletmenin bulunmadığını, bu nedenle ihtiyacın giderilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Çölyak hastalarına ekmek üretimi için bir işletme kurulacağının altını çizen Başkan Demirkol, “Çölyak hastası vatandaşlarımızın ekmek yemede onların ayrı glütensiz un diye bilinen bir tükettikleri bir un var. Şanlıurfa’da, bu ekmeği yapan hiçbir kuruluş yok. Biz sahada vatandaşlarımızla karşılaştığımız zaman kendilerinden dinledik. Bölgemizde bin 561 hasta var. Bunlara çeşitli kuruluşlarca un dağıtılmaktadır. Bu un, ekmek olmadıktan sonra vatandaşlarımızın ihtiyacını temin etmemektedir. Sahada karşılaştığımız bu arkadaşlarımızın bize ifade ettiği hususları inceleyip araştırdık. Sonucunda bizim çölyak hastaları için özel ekmek üretmemizin mevzuata uygun olduğunu belirledikten sonra kendilerinden bu hususta bir talep istedik. 4 Nisan 2016 tarihinde bizim isteğimiz üzerine talep ettiler. Belediye içi işletme kurarak çölyak hastalarına ekmek üretmek istiyoruz. Onların da bizler gibi ekmek yemesini istiyoruz” dedi.

Başkan Demirkol, bu çalışmayla sadece Haliliye’de değil Şanlıurfa geneline ve talep doğrultusunda ülke geneldeki tüm hastaların ihtiyaçlarının karşılanacağını da anlatarak, “Bölgeden gelen talepleri karşılamamız noktasında, sadece Haliliye’de değil sadece Şanlıurfa genelinde değil, talep edilmesi halinde ülke genelindeki vatandaşlarımızın bu hastalarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını huşunu ilave etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle gündeme alınarak kabul edildi. Haliliye Belediyesi kararın ardından işletmenin kurulması adına, gerekli araştırmayı başlattı.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 12:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neşet Vural
Neşet Vural - 8 yıl Önce

Teşekkür ederim, sn. Fevzi Demirkol başkan,gluten sağlıklı kişiler için de tavsiye edilmiyor,yediğimiz ekmeğin % 70 inin gluten olduğunu duymuştum,ayrıca ekmeği fazla tukettigimizden katkı maddelerini de koymalı ayrıca, maya zararlı, sağlık çiftini araştırıp ekmek boyutunda Turkiyeye örnek bir model oluşturması, bu da sağlık açısından oldukça önemlidir ekmeği az tüketmeye yonelik çalışmalar yapmalı.

Mehmet aslan
Mehmet aslan - 7 yıl Önce

Tarih 2 mart 2017 sadece soz vermeler bir icraat yok ne firin ne ekmek ortada birsey yok 11 ay oldu hani firin sozunuz sayin baskan guvenimizi sarstiniz

SIRADAKİ HABER

banner195