Title of a News Article

Cumhurbaşkanı adayı oldu

Cumhurbaşkanı adayı oldu
banner206

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, oluşumlarını anlattı ve gelecek seçimlerde, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını söyledi. Onur İttifakı’na desteğin her geçen gün arttığını söyleyen Aydın, “İnsan onuru iktidara gelmeyi hak ediyor. Birbirinin kopyası politikacıların siyaset sahnesinden silinmesinin vakti geldi artık” dedi.

1993 yılında yüze yakın genç isimle Onur Hareketi’ni oluşturan Yaşar Aydın, hareketin alt yapısını ve neyi amaçladıklarını anlattı. Aydın, mevcut siyasi yapılardan topluma bıkkınlık geldiğini ve kendilerinin farklı olduklarını şu sözlerle ifade etti:

“FİKİR VE MİSYON HAREKETİYİZ”

“Onur Hareketi bir fikir ve misyon hareketi. Biz insan onurunu, uğruna mücadele edecek en kutsal dava olarak görüyoruz. Bizi, mevcut siyasi partilerden ve oluşumlardan ayıran en önemli şey bu. Bizim bir düşüncemiz var. Ülke sorunuyla ilgili, siyasetle ilgili, ekonomi ile ilgili, gençler ve kadınlarla ilgili bir fikrimiz, duruşumuz var ve biz siyaseti fikir üzerinden geliştiriyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarından sonra gelen siyasi aktörlerin tamamı, bir fikir ya da proje üzerinden siyaset geliştirmediler. Çünkü fikir geliştirmek dünyanın en zor işidir. Kafa yormak ve düşünmek alt yapı ister, bilgi ister, felsefe ve sosyoloji bilgisi ister. Maalesef mevcut politikacılar, bizi yönetenler bundan çok uzaklar.”

“BİZİ UÇURUMDAN AŞAĞI YUVARLADILAR”

Mevcut siyasi yapıya yönelik eleştirilerde bulunan Onur Hareketi Lideri Aydın, “Onlar fikir üretmek yerine çok daha kolay olan bir yolu seçtiler. Etnisite, mezhep, inanç üzerinden, yani kutsallarımız üzerinden geliştirdikleri dili bir adım öteye götürerek toplumu birbirine kırdırdılar. Biz kendimizi bildik bileli siyasetin dili ayrıştırma üzerine kurulu. Fikre hiç ihtiyaç duyulmadı. Bu ülkenin gençlerine nasıl istihdam yaratırız diye hiç düşünmediler. Bu ülkeyi nasıl Almanya’nın sanayisinin önüne geçiririz diye hiç kafa yormadılar. Sadece senin mezhebin kötü, benimki iyi. Senin etnisiten kötü, benimki iyi. Bunun üzerine fikir geliştirdiler ve bu bizi uçurumun ağzına getirmedi, uçurumdan aşağı yuvarladı.”

“TOPLUM KARŞILIKLI SUÇLAMALARDAN YORULDU”

Toplumun karşılıklı suçlamalardan yorulduğunun altını çizen Aydın, “Türkiye’de şu an iki blok var. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı. Bunların üst düzeydeki, kalbur üstü taraftarları karşı taraftakine yobaz, diğeri de onlara dinsiz, vatansız ve hain diyor. Bu dilde fikir yok. Nezaket yok, zarafet ya da bir incelik yok. Tamamen öfke, kırmak, kızgınlık, bölmek ve parçalamak var. Onur Hareketi bu dilin tamamını reddeder. İnsan onurunu kutsayan, bireyi değerli kılan bir dil bizimki.” dedi.

“VATANDAŞ SİYASETÇİYE HİZMET EDİYOR”

Siyasetçinin ve vatandaşın görevlerinin farklı olduğunu vurgulayan Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, “Siyasetçinin görevi vatandaşın işini kolaylaştırmaktır. Bizde ise tam tersine vatandaş siyasetçiye hizmet ediyor. Artık tüm tanımlar ve kavramların içi boşaltıldı. Onur Hareketi kaybolan anlam ve manaları yerli yerine oturtmayı hedefleyen bir siyasi harekettir” şeklinde konuştu.

“BİZİ YÖNETENLER BİZİ HİÇ BEĞENMEDİLER”

Yöneticilerin bugüne kadar toplumun her kesimine ayrım uyguladığını dile getiren Aydın, “Bizi yönetenler bizi beğenmedi. Bizim en büyük sıkıntımız bu oldu. Bizi beğenmeyenlere kendimizi beğendirmeye çalıştık. Dilimizi, dinimizi, tarihimizi, ecdadımızı beğenmediler. Bizim yemek yeme kültürümüzden mideleri bulandı. Bizi yönetenler bizi beğenselerdi ‘tablo tek renk olmaz’ derlerdi. ‘Farklı renklerle güzel bir tablo inşa edelim’ derlerdi. Hangi iktidar gelirse gelsin ‘kemer sıkalım, dış tehditler’ gibi sözler sarf ettiler. Yorulduk artık bu laflardan. Her ne kadar melun iş varsa, ne kadar hastalık varsa hepsi içeride. Gölgemize yumruk sallamaktan yorulduk.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTİYORUZ”

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, ülkeyi yönetmeye talip olduklarını şu sözlerle anlattı:

“Biz bugüne kadar yapılmayanı yapıyoruz. Siyaset ahlaklıların ve erdemlilerin işidir. Siyaseti erdemli insanlar yapar. Siyaset, erdemli ve ahlaklı olmayanların eline bırakılamaz. İşte bu yüzden biz, siyasetin tam ortasındayız. Biz, doğruları eğmeden bükmeden 12’den atarak yapıyoruz. Hedefimiz çok net. Bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığına aday olacağım ve alacağız. Başka yolu yok. Biz kararlıyız. Aklımızla oyun oynama devri bitti.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195