Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa'da konuştu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa'da konuştu...
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı'nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili Şanlıurfalılar, yaklaşık 3 buçuk yıllık aranın ardından sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Urfa'yı özlemişiz. Görüyorum ki Urfa'da bizi özlemiş. Ne diyor İbrahim Tatlıses, Seni gördüğüm zaman dilim ne den tutulur, seni gördüğüm zaman güller elimde kurur, haydi gülüm sen söyle aşkımı sevgiliye... Biz bugün derdimizi size söylemeye geldik.

"TÜRKİYE ARTIK VUR DİZ ÇÖKTÜR TÜRKİYE'Sİ DEĞİL"

Siz zayıf olursanız dışarıdan karışanınız da karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip burada bayrak gösterenleri görüyorsunuz, bunu yapanlar Türkiye'nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Bunların derdi ne bu coğrafyadaki halktır ne de etnik kökenlerdir. Bunların besleyip büyüttüğü terör örgütü bize saldırıyor. 10 binlerce canının yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için bugün soruyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye başına vur diz çöktür mantığındaki Türkiye değil.

"BU BİR REKOR"

Geçtiğimiz 20 yılda asırlık hizmetlerle kayıplarını telafi eden Türkiye artık kararlarını kendi idaresiyle vermektedir. Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizle kıvrandığı dönemde biz sadece alt yapımızı ispat etmekle kalmadık. Ülkemizin potansiyelini en üst seviyede hayata geçiriyoruz. 2023'te Türkiye'yi yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Buna hazır mıyız? Resmi rakama göre burada 110 bin kişi var. Bu bir rekor! İşte bu Türkiye'nin en önemli lokomotiflerinden birisi de Şanlıurfa.

Nemrut'u kendi ateşinde boğan, dünyanın en büyük kalkınma projesi GAP'ın şehri Şanlıurfa inşallah Türkiye Yüzyılı'nın da yıldızı olacaktır. Şanlıurfa, geçmişin şanlı temsilcisi, geleceğimizin teminatı giderek yerini daha da güçlendiriyor.

Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok, o ne muhacirden anlar ne ensardan anlar. Hiçbir dönemde mazlumun kimliğine bakmıyoruz. Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını hukukunu korumak hem insanı hem tarihi olarak boynumuzun borcudur. Bu anlayışla 20 yıldır ülkemizin 81 vilayetini huzur ve güven içerisinde kalkındıracak çalışmalar yürüttük. Eser ve hizmet siyasetimizden Şanlıurfa da nasibini almıştır. Toplam yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 70 milyar lira tutarında kamu yardımı yaptık. Üniversitemizi yaptığımız yatırımlarla büyüttük. Yurt, yatak kapasitemizi 4700'e çıkarttık.

"BAY KEMAL BİLMEYEBİLİR, BİZ BİLİRİZ"

Şimdi dört şey söylüyorum, ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz ensarı da muhaciri de biliriz. Bundan tavizimiz yok. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok, o ne muhacirden anlar ne ensardan anlar. Hiçbir dönemde mazlumun kimliğine bakmıyoruz. Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını hukukunu korumak hem insanı hem tarihi olarak boynumuzun borcudur. Bu anlayışla 20 yıldır ülkemizin 81 vilayetini huzur ve güven içerisinde kalkındıracak çalışmalar yürüttük. Eser ve hizmet siyasetimizden Şanlıurfa da nasibini almıştır. Toplam yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 70 milyar lira tutarında kamu yardımı yaptık. Üniversitemizi yaptığımız yatırımlarla büyüttük. Yurt, yatak kapasitemizi 4700'e çıkarttık.  1700 yataklı şehir hastanemizin de inşası sürüyor. Genç nüfusu sebebiyle Şanlıurfa'nın konut ihtiyacı hızlı artmaktadır. 7 bin 350 konut daha inşa edeceğiz.

ŞANLIURFA'DAKİ YATIRIMLAR

Viranşehir ve Haliliye millet bahçelerini açıyoruz. Şanlıurfa Akçakale'de eksiklerimizi de seneye tamamlıyoruz. Keban Baraj Gölü'nde 2 feribotu hayata geçirdik.  Siverek'teki göletlerin yapımları devam ediyor. GAP projesinin eksiklerini tamamlayana kadar bize durmak, dinlenmek yok. 16,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Yaptığımız yatırımlarla bitkisel üretimi yüzde 50'ye yakın artırmıştır. Göz bebeğimiz Urfa'mızı gastronomi merkezi haline getirmek için pek çok projeyi hayata geçirdik. Harran ve Halfeti'ye bu ay içerisinde doğal gaz vereceğiz. Tarım, turizm ve tekstil alanlarında şehrimizin kalkınması için eğitim programlara ağırlık verdik. Şanlıurfa'daki çiftçilerimizin en önemli sıkıntılarından birinin de elektrik olduğunu biliyoruz, şehrimizdeki güneş enerji tesislerin yatırımlarını da yapıyoruz.

"ELEKTRİKTE KDV'Yİ YÜZDE 8'E İNDİRDİK"

Tarımsal üretime yönelik güneş enerjisi yatırımlara 7,5 milyon liraya kadar çok uygun şartlarda hazine destekli kredi sağlıyoruz. Bu kapsamda 229 milyon liralık kredi kullanıldı. Bu kredilerin şartları ve vadeleri daha da iyileştirilebilir.

Şanlıurfa'nın da dahil olduğu 6 ilimizdeki tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketimine son 4 yılda 3,3 milyar liranın üzerinde destek verdik. Bununla kalmadık. Elektrikteki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirerek ülke genelinde vatandaşlarımızın 3 milyar daha az fatura ödemesini temin ettik.

Çiftçilerimizin kullandığı elektriği de maliyetinin yaklaşık yarısına abonelerine vermek için devletimiz 15 milyar liralık bir yükü üzerine alıyor.

Bu büyük coşkunuzla zaten Şanlıurfa bu meydanda kendini ispat etti. Abide ve Karakoyun Köprülü Kavşaklarını bugün açıyoruz.

Küresel krizler sebebiyle yaşanan olumsuzlar sakın sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Mesajlarımızı net bir şekilde verelim, kimse boş hayale kapılmasın. Siz Bay Kemal'e ve onun yanındakilere bakmayın.

Şimdi mesajlarımızı tek tek verelim

1- 2023 seçimlerinde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi görevlendirmeye var mısınız?

2- Allah'ın izniyle ve milletimizin takdiriyle yasama faaliyetlerini sizlerin vereceği görevle sürdürmeye biz hazırız, siz de bu görevi vermeye hazır mısınız?

3- Türkiye ekonomisi politikasını gerçekleştirerek yaşadığımız sıkıntıları geride bırakacağız. Biz büyümeye hazırız. Siz bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

4- 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız, Terör örgütünü ve onun yularını elinde tutanlar bizi bu kararımızdan asla döndüremeyecek. Bize bu görevi vermeye hazır mısınız?

5- Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

6- Eski Türkiye güzellemesi yapanların, 6'lı masada olduğu gibi, "Sen ne istiyorsun? Bunu" onlar paylaşadursun. Siz bize bu görevi vermeye hazır mısınız?

7- Kapalı devre parti toplantılarında yalan ve iftira siyasetini yapanlara bunun tutmayacağını anlatmaya devam edeceğiz. Bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

Bay Kemal ve arkadaşları ne konuşuyor? Onlar musluk musluk, musluk açıp kapatıyorlar. Biz milletimize yalanla değil hakikatle konuşuyoruz.

Bu muhteşem katılım hep bir ağızdan Türkiye'nin dört bir yanı dursun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan yatırımların açılışı gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2022, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195