Title of a News Article

Cumhurbaşkanlığı'ndan telefon kullanıcılarına uyarı!

Çağımızın günlük ihtiyaçlarından olan teknoloji, en çok akıllı telefonlar üzerinden sağlanıyor. Tabii bu çağımızın teknolojileri yeni hastalıkları da beraberinde getiriyor. Cumhurbaşkanlığı akıllı telefon kullanıcılarını çeşitli hastalıklar için uyardı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan telefon kullanıcılarına uyarı!
banner206

Günümüzün en çok kullanılan teknolojik ürünlerinden biri olan akıllı telefonlar, birbirinden farklı hastalıklara sebep olabiliyor. 

Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla akıllı telefon kullanıcılarını uyardı.

Twitter üzerinden farkındalık yaratmak isteyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Twitter üzerinden şu ifadelere değindi;

"Akıllı telefon bağımlısı mısınız? TÜİK verilerine göre Türkiye’deki hanelerin %96’sında cep telefonu bulunuyor ve kullanım amaçları arasında sosyal medya ilk sıralarda yer alıyor.Modern çağın hastalıkları #nomofobi ve #fomo’ya karşı bilinçlenelim. Sosyal medyanın tutsağı olmayın.”

Nomofobi nedir? 

Nomofobi cep telefonundan uzak kalmaktan korkan kişilerin yaşadığı psikolojik rahatsızlığın adı.

Nomofobik kişiler, akıllı cep telefonları yanında olmadığında kendilerini eksik hissederler. Telefonlarını sürekli kondrol ederler ve şarjı bittiği zamanda da kendilerini çaresiz hissederler.

Fomo nedir? 

Fear of missing out'un kısaltması olan Fomo, başkalarının ne yaptığını merak edip, sürekli onları izleme hastalığına verilen isim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195