Title of a News Article

Davutoğlu’ndan Urfa’da sürpriz ziyaret

Davutoğlu’ndan Urfa’da sürpriz ziyaret
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etti.

Partisinin mitingine katılmak üzere bugün Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir ziyarete imza attı. GAP Havalimanı’na geldikten sonra helikopterle havalanan Başbakan Davutoğlu, Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesini ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü’nün de eşlik ettiği ziyarette, Eşme Köyü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Süleyman Şah Türbesi’ne giderek burada incelemelerde bulunan Davutoğlu, dua yaptıktan sonra Topçu Meydanı’ndaki mitinge katılmak üzere buradan ayrıldı.

 

‘Şah Fırat’ operasyonu düzenlenmişti

IŞİD'in kontrolü altındaki bölgede çatışmalar nedeniyle bir süreden bu yana askerlerin nöbet değişimi yapmadığı Türkiye'nin yurt dışındaki uluslararası antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Süleyman Şah Türbesi'ndeki naaşı ve buradaki Saygı Karakolu'nda görevli askerler, 22 Şubat 2015 tarihinde  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu ile gece yarısı Türkiye'ye getirilmişti.

Süleyman Şah'ın naaşının Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol altına alındığı ve Türk bayrağının çekildiği yeni türbeye nakledilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195