Title of a News Article

DEDAŞ, ‘Adalet’e çarpıldı

 DEDAŞ, ‘Adalet’e çarpıldı
banner206

Şanlıurfa’da son zamanlarda bazı kurumlara ve çiftçilere çıkardığı elektrik faturaları ile gündeme gelen DEDAŞ, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına 102 Bin TL civarında borç faturası çıkardı. Bu borç ile şoka uğrayan Başsavcılık, faturaya itiraz için mahkemeye başvuracak.

UĞUR BUDAK

2 Temmuz 2013 tarihinde özelleşen Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, (DEDAŞ) Şanlıurfa’da gerek kurumlara gerekse de vatandaşlara yönelik çıkardığı yüklü miktardaki borç faturaları ile tepkilerin odağı haline gelmiş durumda. Son zamanlarda çiftçi ve belediyelerin de aralarında bulunduğu borçlu devlet kurumlarının elektriğini keserek gündeme gelen DEDAŞ’ın, bu kez de Şanlıurfa Adliye Sarayına yüklü miktarda borç faturası çıkardığı öğrenildi.

 

102 Bin TL borç çıkarıldı

Yüklü miktarda elektrik faturaları çıkarmakta sınır tanımayan DEDAŞ, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına geçmişe yönelik olarak 102 Bin TL civarında borç çıkardı. Her ay düzenli olarak fatura kesilen kurumların başında gelen Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, bu son fatura ile şoka uğradılar.

 

Başsavcı dava açıyor

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin kestiği bu faturaya itiraza hazırlanıyor. Başsavcı Ademoğlu’nun, faturanın iptali için Sulh Ceza Mahkemesine dava açacağı öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 09:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 10 yıl Önce

İyi oldu daha beteri olur belki bütün kamu kurumlarının elektrigini keser de rahat ederiz devlet bunların tahsilatçısı olmuş devlete ne yapsa haktır

Katip
Katip - 10 yıl Önce

Ziyanı yok, mum yakar daktilo ile yazdırırlar zabıtları :)

SIRADAKİ HABER

banner195