Title of a News Article

DEDAŞ, çalışmalarına hız verdi

 DEDAŞ, çalışmalarına hız verdi
banner206

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde başlattığı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları Akçakale ilçesinde devam etti.

DEDAŞ, müşterilerine kış sezonunda kesintisiz ve kaliteli enerji sunmak için bölge illerinin tümünde olduğu gibi Şanlıurfa’da da yaz sezonunun ardından bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

Tarımsal sulamanın yoğun biçimde yapıldığı Şanlıurfa’da, yaz döneminde aşırı yüklenmenin de etkisi ile yıpranan ve ya deforme olan enerji nakil hatları, DEDAŞ’ın bakım onarım ekipleri tarafından elden geçiriliyor. Ekipler, gerçekleştirdikleri planlı çalışmalar sırasında bölgelerindeki enerji dağıtım tesislerine ait talepleri de yerinde inceliyor. DEDAŞ ekipleri, son olarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli, Salihler, Kardeşler, Tatlıca ve Şahinler mahallelerinde çalışma yaptı.

 

12 Kök bina ve 2 trafo yapıldı

Akçakale’de eskiyen ve tarımsal sulama sürecinde aşırı yüklenme nedeniyle yıpranan enerji nakil hatlarını gözden geçiren ekipler, gerekli müdahalelerde bulunurken, yapılan çalışmaları yerinde inceleyen DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü Sistem İşletme Yöneticisi Yusuf Kara, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kara, ilçe genelinde nakil hatlarının iyileştirilmesi için çaba harcadıklarını, tarımsal sulama sezonunda gerçekleşen aşırı yüklenmeden dolayı yıpranan hatların kış sezonundan önce yenilenmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

Kış mevsiminde müşterilerine kesintisiz elektrik enerjisi sunmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Sistem İşletme İl Yöneticisi Yusuf Kara,” Bölge genelinde bakım ve onarım çalışmalarına hız verdik. Ekiplerimiz arıza, bakım ve onarım çalışmalarını yürütüyor. Yaz döneminde aşırı yüklenme sebebiyle yıpranarak, sarkan enerji hatları gerilirken, deforme olan hatlar yenilendi, eğilen direkler düzeltildi ve kırık izolatörler belirlenerek değiştirildi. Yine bu çalışmalar sırasında hasarlı pano kapakları ile sigortalar değiştirildi. Ayrıca ilçede bulunan orta refüj aydınlatmaları devreye alındı.” dedi.

 

"İlçedeki sıkıntılar en az inecek"

İlçedeki enerji altyapısına dönük yatırımlar hakkında da bilgi veren Kara, son 16 aylık dönem içerisinde Akçakale’de 12 adet kök bina tesisi ile 2 tane trafo tesisinin yapıldığını belirtti. Yusuf Kara, “Bu bölgeden gelen yeni enerji talepleri için proje ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede bakım onarım işleri, yeni trafoların kurulması ve birçok mahallede cadde ve sokak aydınlatmasının yapılması işlerine ağırlık veriliyor. Sürdürdüğümüz bu çalışmalar ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde ilçede elektrik ile ilgili geçmişte yaşanan sıkıntılar da en aza indirilmiş olacak’’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195