Title of a News Article

DEDAŞ harekete geçti

 DEDAŞ harekete geçti
banner206

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından 'Tarımsal Sulama' nedeniyle oluşan elektrik borçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen 'Helalleşme Kampanyası'na katılan çiftçilere teşekkür edildi. Ayrıca, borcu bulunan ve kampanya imkanından yararlanmayan çiftçilerin yasa gereği elektrik enerjilerinin kesileceği ifade edildi.

DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde tarımsal sulama yapan ve elektrik borcu bulunan çiftçilerin mağdur olmaması için Türkiye'nin en ucuz elektriğinin bölge çiftçisine sunulduğuna dikkat çekildi. Açıklamada DEDAŞ’ın, kampanya süresince mevcut elektrik borcu tutarının dörtte birini ödemeleri karşılığında 2014 yılında bir daha herhangi bir ücret alınmayacağı hususunda çiftçilere söz verildiği hatırlatıldı.

DEDAŞ açıklamasında, gerek kurum iletişim merkezlerine, gerekse ilgili bankalara gelerek DEDAŞ ile anlaşan çiftçilere teşekkür edildi. Bundan sonra yaşanacak süreççe dikkat çekilen açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ve şirketin ortaya koyduğu çok cazip tekliflere rağmen anlaşma yoluna gitmeyen ve bedelini ödemeden tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerin, yasa gereği elektrik enerjilerinin kesileceği ve hukuki süreçlerin başlatılacağı uyarısında da bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195