Title of a News Article

DEDAŞ önünde gergin anlar...

DEDAŞ önünde gergin anlar...
banner206

HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de aralarında bulunduğu HDP’l heyet, son günlerde bölgede çiftçinin elektriğinin kesilmesiyle gündeme gelen DEDAŞ il binasının önüne üzerinde ‘Ampulün patlasın karanlıkta kalasın DEDAŞ’ yazılı siyah çelenk bıraktı. Çelengin bırakılması esnasında HDP'liler ile DEDAŞ'a ait güvenlik görevlileri arasında kısa süreliğine gerginlik yaşandı. Araya giren polisler, olayı yatıştırdı.

Halkların Demokratik Partisi Genel Merkezi’nin ‘Hep birlikte demokrasi buluşmaları’ programı kapsamında bir heyet, Şanlıurfa’ya geldi. İki gruptan oluşan heyet, şehrin sorunlarına yönelik bir dizi ziyaret ve program gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda  HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Şanlıurfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan’ın da bulunduğu heyet, DEDAŞ il binası önünde basın açıklamasında bulundu.

TEMELLİ: ENERJİ TERÖRÜ YARATILIYOR

İstanbul Milletvekili Sezai Temelli, yaptığı açıklamada, AKP’nin bölgede DEDAŞ eliyle bir enerji terörünü yarattığını iddia ederek, “Bugün bu ülkede bu kadar adaletsizlik varsa bu adaletsizliğin bir parçası da DEDAŞ’tır. Bunu kınamak için, bu uygulamalara son vermek için burada toplandık. 18 yıldır iktidarda olan AKP’nin bir tarım politikası yok, AKP’nin tarımı imha etme politikası var” dedi.

SÜRÜCÜ: DEDAŞ KAMULAŞTIRILMALIDIR

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise, “Urfa’yı, Diyarbakır’ı ve Mardin’i ne kadar bu hale düşürdüler?” diyerek, şu ifadeleri kullandı;

“Bölgenin bu hale düşmesinin en büyük etkeni mevcut iktidardır. Çünkü bu iktidar halkın nasıl yaşadığını umursamıyor. Bugün Urfa, Türkiye’nin 3’üncü büyük tarım şehridir ama her yıl binlerce tarım işçisi yüzünü batıya çeviriyor. Çünkü kendi tarlasını ekip biçemiyor. Ayrıca devletin verdiği desteklemelere de DEDAŞ tarafından el konuluyor. DEDAŞ, bu gücü AKP iktidarından alıyor. Biz HDP olarak çiftçilerin hakkı için mücadelemizi büyüteceğiz. Elektrik kesintileri hayatı bunaltmış bir durumdadır. AKP iktidarının derhal bu soruna el atması lazım. Biz defalarca bu sorunu TBMM’de dile getirdik. Bir kez daha söylüyoruz; DEDAŞ kamulaştırılmalıdır. Urfa, Mardin ve çevre iller bunu hak etmiyor. Bölge halkı yalnız değildir, biz elimizden geleni yapacağız.”

Konuşmaların ardından HDP’li heyet, üzerinde ‘Ampulün patlasın karanlıkta kalasın DEDAŞ’ yazılı siyah çelenği DEDAŞ il binası kapısına bıraktı. Çelengin bırakılması esnasında DEDAŞ’a ait güvenlik görevlileri ile HDP’liler arasında kısa süreliğine gerginlik yaşandı.

Kaynak: https://www.sanliajans.com/haber/hdpli-heyet-dedasin-onune-siyah-celenk-birakti-713

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195