Title of a News Article

DEDAŞ’a tepki…

.

DEDAŞ’a tepki…
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu, çiftçi desteklemesine bloke koyan DEDAŞ’a tepki gösterdi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, DEDAŞ’ın uygulamalarının sadece çiftçiyi değil her kesimi canından bezdirdiği belirtildi. Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Pamuk desteklemeleri ödenmeye başlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ancak çiftçimiz DEDAŞ’ın destekleme ödemesini bankada bloke etmesi nedeniyle bir türlü desteklemesini alamamıştır. Çiftçimiz, esnafımız, işadamımız ve tarım sektörünün dört gözle beklediği para DEDAŞ’ın keyfi uygulamaları nedeniyle Şanlıurfa ekonomisine akamamış bir süreden beridir yaşanan büyük ekonomik dar boğaz aşılamamıştır. Görüldüğü gibi DEDAŞ sadece çiftçiyi değil her kesimi artık canından bezdirmiştir.

Bu konuda en büyük mağduriyeti ise cazibe sulama ile tarım yapan DEDAŞ’a tek kuruş borcu olmayan çiftçimiz yaşamaktadır. Bu çiftçilerimizin DEDAŞ’a tek kuruş borcu olmamasına rağmen desteklemesi bloke edilmiş durumda. Buradan tüm siyasilerimize ve yetkililere sesleniyoruz. Borcu olmayan çiftçinin blokeleri derhal kaldırılsın.

Öte yandan elektrik enerjisi ile tarım yapan ve dolayısıyla DEDAŞ’a borcu olan çiftçimizin de işlemleri sürüncemede bırakılarak bir başka mağduriyet yaşanmaktadır. Ramazan ayında 45 derece sıcak altında işlemlerini takip etmek zorunda kalan, DEDAŞ’a borcu olan çiftçimiz de şu ana kadar sonuç alamamış ödemesi gerçekleşmemiştir. Bu da gösteriyor ki Pamuk destekleme ödemeleri artık bir zulme dönüşmüştür. Lütfen bu uygulama anlayışına bir son verilsin.

Bizler çiftçi temsilcileri Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu olarak yetkililerimizin bu duruma derhal bir son vermesini ve blokelerin kaldırılarak pamuk destekleme ödemelerinin yapılmasını istiyoruz.

Şu anda bölgede yaşanan çatışma ve olaylar nedeniyle Şanlıurfa’ya da yansıyan olumsuz hava esnafımızı, iş adamımızı çok zor durumda bırakmıştır. Piyasa bu dar boğazdan ancak ve ancak çiftçimize ödenen pamuk ve diğer destekleme kalemlerinin piyasaya akması yolu ile çıkabilir. Şanlıurfa’nın nerdeyse yüzde 80’i desteklemeden elde edilen paranın ekonomiye akması ile ayakta durabilmektedir. Ancak DEDAŞ’ın uygulamaları nedeniyle para bloke edilerek vatandaşımız esnafımız dar güne terk edilmektedir.

Şanlıurfa Çiftçileri olarak DEDAŞ’ın blokeleri derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195