Title of a News Article

Defli yürüyüş yaptılar!

Defli yürüyüş yaptılar!
banner206

 ŞANLIURFA'da, BDP üyesi kadınlar zılgıtlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir de kadınlara karanfil dağıttı.

BDP üyesi kadınlar, öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerinde toplandı ve Kürtçe şarkılar söyleyip zılgıt çekerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne yürümeye başladı. Yürüyüş sonunda alanda toplanan kadınlara BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, karanfil dağıttı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Barış mimarının kadınlar olduğunu ifade eden Baydemir, "Kadınlara verilebilecek en büyük armağan çatışmasız bir toplumu inşa çabasına, kavgasız savaşsız bir toplumun inşası çabasına yürekten destek olmaktır. Kadınların etkin aktör olmadığı, kadınların negatif ayrımcılık gördüğü bir toplumun özgür olma şansı yoktur. Toplumun özgürleşmesi öncelikle kadının özgür kimliğine var olması gerektirir. Barışın gerçek mimarı kadınlardır" dedi.

Geçen yıl 214 kadının hayatını kaybettiğini, 167 kadının da tecavüze uğradığını söyleyen kadınlar ise kendilerine yönelik şiddetin son bulmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195