Title of a News Article

Demirkol: Arap Baharı ne yazık ki bizi yaktı

.

Demirkol: Arap Baharı ne yazık ki bizi yaktı
banner206
 Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi'nde bölge yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Ortaya atılan Arap Baharı kavramıyla Müslümanların zarar gördüğünü anlatan Başkan Demirkol, “Cenab-ı Hakk bu baharı inşallah onların coğrafyasına göndersin. Bu senaryoları dizayn edenleri, bu senaryolarda insanları piyon olarak kullananları ‘Kahhar’ ismiyle kahreylesin” dedi.

Başkan Fevzi Demirkol; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen UCLG-MEWA Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi’nin Yerel Yönetimlerin Perspektifinde: Göç, Göçmen ve Mülteciler konulu programına konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Danışmanı Zekeriya Şarbak'ın oturum başkanlığı yaptığı programa Başkan Demirkol’un yanı sıra, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara,  İrbid Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Albatayneh ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da katıldı.

Haliliye Belediyesinin Suriyeli mültecilere yönelik yaptığı hizmetlerin anlatıldığı gösterim sonrası konuşan Başkan Fevzi Demirkol, yanı başımızda bir ateşin olduğunu ve buna dünyaya egemen güçlerin neden olduğunun altını çizdi. Arap Baharı diye ortaya atılan kavramla Müslümanların zarar gördüğünü vurgulayan Başkan Demirkol, “Şimdi yanı başımızda dünyaya egemen güçlerin ortaya attığı kavram neticesinde gelişen bir ateş var. Arap Baharı diye bir kavram ortaya attılar ve bu Arap Baharı ne hikmetse bizi yaktı. Müslümanları yaktı. Bu Arap Baharı hiç kendilerine gelmedi. Çeşitli vesileler, hilelerle, desiselerle kendi içindeki teröristlerini de buraya gönderdiler. Cenaze masraflarından da kurtuldular. Bölgemizde bir ateş var. Bu ateş Müslüman coğrafyasında ve hep Müslümanların arasında” diye konuştu.

 

“CENAB-I HAKK ‘KAHHAR’ İSMİYLE KAHRETSİN”

Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle İsrail devletinin tek bir mermi sıkmadan büyük zaferler elde ettiğini ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yanı başımızda yaşanan olaylar nedeniyle İsrail tek mermi atmadan, tek kuruş harcamadan büyük zaferler elde etmektedir. Kendisine tarih boyunca tüm ülkeleri, kardeşi kardeşe kırdırarak, bölgedeki ülkeleri savaşa sokarak tek mermi atmadan çok büyük zaferler elde etmiştir. Cenab-ı Hakk bu baharı inşallah onların coğrafyasına göndersin. Bu senaryoları dizayn edenleri, bu senaryolarda insanları piyon olarak kullananları ‘Kahhar’ ismiyle kahreylesin.”

 

“CENAB-I HAKK BELKİ DE BİZİ BÖYLE İMTİHAN EDİYOR”

Suriye’de yaşanan iç savaşla beraber 3 milyona yakın kişinin Türkiye’ye göç ettiğini hatırlatan Başkan Fevzi Demirkol, bunun bir imtihan olarak görülmesini ve muhacir ensar ilişkisinin asla kaybedilmemesi gerektiğini aktardı. Başkan Demirkol, “Şimdi Suriye’de bir vahşet var, bir iç savaş var. İnsanlar evini, yurdunu terk etmek mecburiyetinde kalmışlar. Bundan en olumsuz etkilenen yanı başındaki ateşe hisseden Türkiye, Ürdün ve Libya olmuştur. Büyük insanlık dramı yaşanmaktadır. Hicret, muhacir, tehcir bizim dinimizin geliştirdiği kavramlardır. Muhacirin ev sahibi olan ensar. Elhamdülillah çok şükür Cenab-ı Hakk bizi belki de böyle imtihan ediyor. Bu imtihandan inşallah ülkemiz, kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve şahıs olarak hepimiz bu imtihandan ensar vazifesini tam manasıyla yaparak çıkacağız. Biz burada şunu gösterdik; dinimizin ne kadar yüce bir din olduğunu, milletimizin ne kadar asil bir millet olduğunu, devletimizin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu tüm dünyaya ilan ettik. Bugün dünya üzerindeki tahmini beş milyon civarında Suriyeli mültecinin iki buçuk milyon ve üzerindeki rakam Türkiye’de bizim misafirimiz” şeklinde konuştu.

 

“HALİLİYE’DE 83 BİN 889 SURİYELİ YAŞAMAKTA”

Konuşmasının son bölümünde “İnşallah Cenab-ı Hakk, bu savaşta en kısa sürede insanların savaşa son vermesini ve bölgemizde sulh, sükûn hakim olmasını ve yine aynı şekilde bizim de ülke olarak hiç kimseye muhtaç olmadan devletimizin ebede kadar yaşamasını temenni ediyoruz” diyen Başkan Fevzi Demirkol, mültecilere ilişkin bazı rakamlara da yer verdi. Rakamsal manada en çok Suriyeli’nin Şanlıurfa’da barındığının altını çizen Başkan Demirkol, “En fazla bizde bulunduğuna göre, bunun da Cenab-ı Hakk’ın bize bir rahmeti olarak düşünüyoruz. Bu arada Haliliye bölgemizde de 83 bin 889 Suriyeli mültecinin yaşadığını ifade ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195