Title of a News Article

Demirkol, Balkan Müslümanlarının yanında oldu

.

Demirkol, Balkan Müslümanlarının yanında oldu
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ramazan Ayı dolayısıyla Balkan ülkelerindeki Müslümanları unutmadı. Balkan ülkelerinde verilen iftar yemeklerine katılan Başkan Demirkol, Evlad-ı Fatihan diyarlarını unutmadıklarını ve her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi.

Haliliye Belediyesi Ramazan Ayı’nda yaptığı ilklere bu yıl bir yenisini daha ekledi. Haliliye İlçesi’nde iftar ve sahur sofrası ile hastanelerde ve evlere sıcak yemek ikramında bulunan Haliliye Belediyesi, Başkan Fevzi Demirkol’un da talimatlarıyla bu yıl Balkan ülkelerindeki Müslümanların yanında oldu. Evlad-ı Fatihan diyarı olarak bilinen Balkanlarda yapılan ilk iftar 25 Haziran 2016 günü Kosova’nın Prizren kentindeki tarihi Bayram Camii’nin bahçesinde yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar ve Mehmet Ali Cevheri, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Yahya Akman ve belediye meclis üyeleri ile Kosovalı yetkililerin katıldığı iftara, katılım yoğun oldu.

 

ÜSKÜP VE PİRİŞTİNA’DA İFTAR VERİLDİ

Haliliye Belediyesi tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde ise Kosova’nın başkenti Piriştina ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’te aynı gün iftar yemeği verildi. Başkan Fevzi Demirkol, beraberindeki heyet ile birlikte Üsküp’teki iftara katıldı. Koliçan bölgesindeki iftara katılanlarla görüşen Başkan Demirkol, iftar ikramına da eşlik etti.

 

Başkan Demirkol, burada verdiği mesajda 2 bin 105 kilometre uzaktan gelerek burada aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

TİRAN’DA YETİM ÇOCUKLARIYLA İFTARDA BİR ARAYA GELİNDİ

İftar programlarının son programı ise Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapıldı. Tiran Meydanı’ndaki iftarda Tiran’daki yetim çocuklar ve aileleriyle bir araya gelindi.

Üç ülkede yapılan iftar yemeğine katılan Balkan vatandaşları, Haliliye Belediyesi’ne yaptığı bu büyük hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Haliliye Belediyesi, Bulgaristan Kırcaali ile Filistin’in Gazze ve Kudüs kentlerinde de iftar yemeği verecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195