Title of a News Article

Demirkol, ikna etti

 Demirkol, ikna etti
banner206

Şanlıurfa’da 22 yaşındaki İbrahim D., 90 metre yükseklikteki baz istasyonun direğine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Ak Partili Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, olay yerinde megafonla iletişim kurduğu gence 3 isteği olan elektrik ve kira borcunu ödeyip kendisini işe alacağının sözünü vermesi üzerine İbrahim D. direkten indi.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Haliliye İlçesi'nin Sırrın Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen İbrahim D., bir GSM şirketine ait baz istasyonun direğine çıktı. Yerden 90 metre yükseklikteki direkteki genci görenler, önce uyararak aşağıya inmesini istediler, ikna edilmeyen genç için çevredeki vatandaşlar, polis ve itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, direğin tepesinde demir korkululara tutunarak oturan genci ikna etmeye çalıştı. Sağlık görevlilerinin de hazır bekletildiği direğin altına itfaiye ekipleri tarafından şişme yatak açtı.

 

Başkan söz verdi, direkten indi

Elektrik, kira borcu olduğunu, bunları ödemeyemediği için de ölmek istediğini bağırarak, aşağıda bulunanlara sesini duyurmaya çalışan İbrahim D., Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un gelmesini istedi. Polislerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, itfaiye aracının megafonuyla direğin tepesinde bulunan İbrahim D.’yle iletişim kurmaya çalıştı. Başkan Demirkol, "İntihar etmeden önce keşke belediyeye gelseydin. Neden böyle bir şeye başvurdun? Ben sana söz veriyorum. Elektrik ve kira borucunu ödeyeceğim. Yarın nüfus cüzdanınla birlikte belediyeye gel seni işe alacağım" dedi. Belediye başkanından söz alan İbrahim D. aşağıya indi. İbrahim D., daha sonra Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un elini öptü.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195