Title of a News Article

Demirkol: Kadınlar için çalışıyoruz

.

Demirkol: Kadınlar için çalışıyoruz
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi bünyesindeki Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Kursiyer ve öğreticilerle görüşerek ebru yapımına da eşlik eden Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak kadınların meslek edinmeleri için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Belediye Meclis Üyesi Hande Çankaya ve birim müdürleriyle birlikte Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Burada kursiyerler ile görüşen Başkan Demirkol, merkezdeki faaliyetlerle ilgili de öğreticilerden bilgi aldı.

 

EBRU YAPIMINA EŞLİK ETTİ

Ebru sanatıyla ilgili yapılan eserleri de inceleyen Başkan Fevzi Demirkol, burada ebru yapımına eşlik etti. Haliliye Belediyesi olarak kadınların rahat ve huzur içerisinde meslek edinmelerini sağladıklarını söyleyen Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak bu tip faaliyetleri arttıracaklarını söyledi. Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi bünyesindeki kadın merkezlerinden biri olan Ertuğrul Gazi Kadın Destek Merkezi’ni ziyaret ettik. Buradaki kursiyerlerimiz ve öğreticilerimizle, yapmış oldukları çalışmaları, faaliyetleri birlikte değerlendirme imkanı bulduk. Haliliye Belediyesi olarak kadınlarımızın gerektiğinde hobilerini gerçekleştirmek, gerektiğinde okuma, yazma kabiliyetini elde etmelerini sağlamak, gerektiğinde bilgisayar kullanmalarını sağlamak ve gerektiğin bir meslek erbabı olarak aile ekonomisine katkıda bulunacak sanatları elde etmelerini temin eden bu hocalarımızla birlikte Haliliye bölgesindeki kadınlarımıza her alanda hizmet etmekteyiz. Ziyaret ettiğimiz Ertuğrul Gazi Kadın Destek Merkezi’mizde, dikiş, kuaför, ebru, bilgisayar, okuma yazma ve el sanatları dalında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Kadınlarımızın rahat içerisinde, huzur içerisinde yalnızlık çekmeden kendi zevkleri ve hobileriyle ilgili çalışmalar yapmasını ve bu arada meslekler edinmesini Haliliye Belediyesi olarak arzu etmekteyiz.”

 

“FAALİYET ALANLARI ARTARAK DEVAM EDECEK”

Kadın destek merkezlerindeki faaliyetlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Fevzi Demirkol, “Kadın destek merkezlerimizde, emek veren tüm öğreticilerimize ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bize destek veren Haliliye Belediyesi Kadın ve Aile Komisyonu üyelerimize, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu tip çalışmaların daha ileride, faaliyet alanları daha da artarak devam edeceğini Haliliye halkına müjdeliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Demirkol’a ziyaretin sonunda kursiyerler, yaptıkları el sanatlarından hediye taktim etti.

 

ÜÇ KADIN DESTEK MERKEZİNDE 150 KURSİYER

Öte yandan Haliliye Belediyesi bünyesinde Devteşti, Ertuğrul Gazi ve Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezleri bulunurken, üç merkezde toplam 150 kursiyer eğitim görmektedir. Kadın destek ve aile eğitim merkezlerine kayıt yapmak isteyen vatandaşlar ise, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ve destek merkezlerine başvuruda bulunabilir, 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattı’nda da bilgi alabilir. Dikiş, kuaför, ebru, bilgisayar, okuma yazma ve el sanatları alanlarında kursların verildiği merkezlerde, çeşitli konularda eğitimler de düzenlenmektedir.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195