Title of a News Article

Demirkol, ne yapacaklarını açıkladı

.

Demirkol, ne yapacaklarını açıkladı
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, görevlerinin 3 ay içerisinde ŞUTSO Yönetim Kurulunu oluşturmak olduğunu söyledi.

 

UĞUR BUDAK

ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin’in, FETÖ Terör Örgütü Operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından tüzük gereği yönetim kurulu toplantılara 3 ay katılamadığından başkanlığı düşürülmüştü. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından da bazı yönetim kurulu üyeleri de FETÖ Terör Örgütü Operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından seçim üzerinde uzlaşmaya varamayan bazı yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa etmiş ve ŞUTSO Yönetimi tamamen düşmüştü.

 

TOBB kayyum heyeti atadı

Şanlıurfa’nın en büyük STK’sı olan ŞUTSO’da bu gelişmelerin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kayyum heyeti atanmıştı. ŞUTSO’da uzun yıllar başkanlık yapan İsmail Demirkol kayyum heyet başkanı olarak, ŞUTSO eski genel sekreterlerinden Hasan Hayırlı ile Emin Bayarslan da kayyum üyesi olarak atanmıştı. ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, kayyum heyeti olarak neler yapacaklarını açıkladı.

 

“Görevimiz yönetimi oluşturmak”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, görevlerinin 3 ay içerisinde ŞUTSO Yönetim Kurulunu oluşturmak olduğunu söyledi. Yıllar sonra tekrarda ŞUTSO’da görev aldıklarını belirten Demirkol, “Yıllar sonra tekrar birlikteyiz. İnşallah hayırlı hizmetler vesilesi olur. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum olarak atanmış heyetiz. Onlarla birlikte bu süreci tamamlayacağız. Üç ay içerisinde bizim görevimiz boşalan meclis üyeliklerine, meslek komitelerinin yedeklerinden üyeleri çağırarak meclisi oluşturmak ve oluşan meclisle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ve başkanının seçilmesini sağlamak. Bunun için bugün Şanlıurfa Merkez İlçe Hâkimi ile randevu aldık, onunla görüşeceğiz. Bu süreci belirleyeceğiz. Sayın Valimizi ziyaret edeceğiz, bazı acil konuları görüşeceğiz. Onun dışında bizim bu seçim sürecinin tamamlanması konusu dışında bir tasarrufumuz yok. Neden? Odanın temsilcisi meclistir, meclisin belirleyeceği yönetim kuruludur, icra yetkisi yönetim kurulundadır. Yönetim kurulu belirlendikten sonra tüm işler onlar tarafından yürütülecektir” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195