Title of a News Article

Demirkol'dan öğrencilere söz

Demirkol'dan öğrencilere söz
banner206

 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi bugün çalan ilk zilin ardından başladı. Yeni eğitim dönemi için gün boyu devam eden etkinliklerin ardından Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ilk olarak Valiliğin programına katıldı. İbni Sina İlkokulundaki törene katılan Başkan Demirkol’un yanı sıra, Vali İzzettin Küçük ve diğer ilgililer, derslikleri ziyaret edip öğrencilerle görüştü.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, daha sonra Hatice Gelener İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada Okul Müdürü Habip Zira ve Müdür Yardımcısı Fahri Merder tarafından karşılanan Başkan Demirkol, öğrenci velileri ile görüşüp okul ve ilçeyle ilgili taleplerini dinledi. Daha sonra öğrencilerle de görüşen Başkan Fevzi Demirkol, öğrencilerin isteklerini not aldı. Öğrencilerin “oyun grubu istiyoruz” talebinin ardından Başkan Demirkol, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi telefonla arayıp öğrencilerin isteğini iletti. Başkan Demirkol, oyun grubunun kısa sürede okul bahçesine kurulmasıyla ilgili öğrencilere söz verdi.

Yeni eğitim yılının öğrenciler öğretmen ve veliler adına güzel geçmesi temennisinde bulunan Başkan Fevzi Demirkol, şunları söyledi:  “Yeni öğretim yılının öğrencilerimize başarı getirmesini diliyorum. Yeni öğretim yılının Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nin adını duyuracak başarılar getirmesini diliyorum. Velilerimize ve öğretmenlerimize de bu yılın başarılar getirmesini diliyorum. Sevgili öğrenciler, ben sizden bir söz isteyeceğim. Hepiniz dersinize çalışacak mısınız? Yeni eğitim ve öğretim yılınız hayırlı olsun. Hocalarımız velilerimiz, her zaman yanınızdayız. Belediye, sizin belediyeniz. Bunu hiçbir zaman unutmayın.”

 

Haliliye İlçesi’nin Milli Eğitim istatistikleri neler?

Haliliye İlçesi’nde 105 bin 568 öğrenci eğitim görüyor. Bu rakam aynı zamanda Haliliye nüfusunun 1/3’nün öğrenci olduğunu ifade ediyor. Öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımlarına bakıldığında 49 bin 851 kız öğrenci, 55 bin 717 erkek öğrenci yeni eğitim öğretim hayatına başladı.  3 bin 715 öğretmenin görev yaptığı Haliliye İlçesi’nde 243 okul, 2 bin 294 derslikte ders başı yapıldı. Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şubat 2014 rakamlarına göre 4 bin 553 öğrenci taşımalı öğretimle Haliliye içinde çeşitli okullara eğitim için seyahat ediyor. Yine bu verilere göre, Türkiye genelinde derslik başına 32 öğrenci düşerken, Haliliye’de derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 46. Eğitim dönemlerine bakıldığında ise Haliliye İlçesi’ndeki öğrenci dağılımlarımda en yüksek oran 41 bin 74 rakamı ile ilkokulda görülüyor. Haliliye İlçesi’nde 6 bin 992 okul öncesi, 35 bin 296 ortaokul, 22 bin 206 lise öğrencisi eğitim görüyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195