Title of a News Article

Demirtaş, Kobani’ye geçti

 Demirtaş, Kobani’ye geçti
banner206

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sınırı geçerek Kobani’ye geçti.

Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile birlikte Şanlıurfa'nın Suruç ilçe merkezine gelerek, burada parti binasını ziyaret etti. Parti binası önünde vatandaşlarla selamlaşan Demirtaş, sınır boyundaki köyleri ziyaret etmek için ilçe merkezinden ayrıldı. HDP Genel Başkanı Demirtaş, Suruç’ta yaptığı açıklamada,

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın da eşlik ettiği Demirtaş, bazı köyleri ziyaret ettikten sonra beraberindekiler ile birlikte sınırı geçerek Kobani’ye geçti.

Selahattin Demirtaş, ziyaretinin ardından Suruç’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ONURU OLAN HERKES IŞİD'E KARŞI MÜCADELE VERECEK"

“IŞİD, Kobani’ye girerse, ‘Kobani IŞİD’in yönetiminde’ demeyeceğiz. IŞİD’e olan mücadelesini her yerde sürdürecek. Onuru olan herkes IŞİD’e karşı mücadele verecek. Bir halk tek yürek olup savaşıyorsa mücadele kazanılmış demektir.

 

"BİZ BU VAHŞETTEN KORKMUYORUZ"

‘Burada bir vahşet var, biz bu vahşetten korkmuyoruz, diz çözmüyoruz dediniz’. Vahşet tüm dünyaya duyuruldu.

 

"KÜRTLER TÜRKİYE İÇİN BİR TEHDİT DEĞİL"

Kürtler Türkiye için bir tehdit değil. Buradaki insanlar sorun yaratmak için değil, sorunu çözmek için buradalar. Asıl tehdit, Kobani’ye 2 kilometre yaklaşan IŞİD barbarlığıdır. El ele verirsek IŞİD’i durdurabiliriz. Bugün el ele verme günüdür, Kürt’ü yalnız bırakma günü değil. Kobani, Türkiye’nin her yerinde sahiplenmelidir.

 

"IŞİD'E KARŞI DİRENİŞİ HEP BİRLİKTE YAPALIM"

Hükümetin doğru okumasını istiyorum. IŞİD’e karşı tarihi direnişi hep birlikte yapalım. Tarihi bir kırılmadan dönme mümkündür. Bu bir yalvarma değildir.

Bu halkı yalnız bırakırsanız elbette kendi başımızın çaresine bakarız. Yalnız bırakırsanız ilkesizliğinizle sorgulanırsınız. İnşallah buradaki gidişat tersine döner.”

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195