Title of a News Article

Demokrasi Nöbetine sanatçılar damga vurdu

Demokrasi Nöbetine sanatçılar damga vurdu
banner206
HABER FOTO: ALİ UZUN

Şanlıurfa’daki Demokrasi Nöbetine sanatçılar damga vurdu.

15 Temmuz 2016 gecesi Fetö terör örgütü mensupları tarafından yapılmak istenen ve halkın sokağa inmesiyle püskürtülen darbe girişimlerinin ardından, millet sokaktaki demokrasi nöbetini tüm hızıyla sürdürüyor. Şanlıurfalıların hınca hınç doldurduğu Rabia Meydanı’nda bu akşam sanatçı Mahmut Tuncer, Güler Işık ve Zekeriya Ünlü damgasını vurdu.

Halkın meydanlara inmesinin ardından yaşanan Darbeyi yenme zaferi 16. Güne girdi. Şanlıurfa, sabaha kadar sürdürdüğü Demokrasi nöbetini devam ettirdi. Türkiye’nin dört bir yanında kırmızı beyaz bayraklı gösteriler, binlerce kişinin sokağa dökülmesi ve bayram havasında geçen demokrasi nöbeti, Şanlıurfa’da da tüm hızıyla devam ediyor.

Şanlıurfalı ünlü sanatçılar Mahmut Tuncer, Güler Işık ve Zekeriya Ünlü bu akşam Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin özel konukları olarak Rabia Meydanı’na geldi. Darbe girişiminin üzerinden geçen 16 gün boyunca sokakları sabaha kadar boş bırakmayan Şanlıurfalılar bu akşam da aynı şekilde  gövde gösterisini yaptı. Rabia Meydanı’nı dolduran yaklaşık 50 bin kişi, bu akşam da nöbet tutmaya devam ettiler. Ay yıldızlı bayrağını kapıp meydana gelen Şanlıurfalılar saatlerde ellerindeki bayrakları sallayıp tekbirler getirdiler.

Meydandaki demokrasi nöbetine; Şanlıurfa Valisi Yardımcısı Uğur Sezer, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci  Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ertürk, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, meclis üyeleri, Ünlü Sanatçılar Mahmut Tuncer, Güler Işık, Zekeriya Ünlü ve binlerce vatandaş katıldı.

Rabia Meydanı’nda kurulan platformdaki konuşmalar Yatsı namazının ardından başladı. Öncelikle Selamlama konuşmaları yapıldı. Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ertürk, İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi halkı selamlayarak gösterilen dik duruşumuza devam edeceğiz ifadelerini kullandılar.

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından protokol ve sanatçılar Türk  Bayrağı’nın asılı olduğu balonları gökyüzüne bıraktılar.

Ara ara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın programları dev ekranlara yansıtılarak meydanı dolduran Şanlıurfalılara izletildi. Ardından sanatçılar platformda çıkarak sahne aldı.

Sanatçılar bu kez şarkı değil memleket için sahne aldılar

Şanlıurfa’nın bağrından kopmuş, yılların ses sanatçıları olan Mahmut Tuncer, Güler Işık ve Zekeriya Ünlü sahne aldıkları demokrasi nöbeti gecesinde anlamlı konuşmalar yaparak, ‘kimse bu memleketi yıkmaya çalışamaz. Bu millet hiçbir şeyden korkmadı tanklara toplara göğüs gerdiler. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi olduğu müddetçe bu ülkeye Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz.’ Dediler.

Güler Işık, demokrasi için ve Tayyip Erdoğan’ında isminin geçtiği yeni bestesini seslendirdi, vatandaşlar tarafından çok beğenilen beste bir kez daha okuması için tezahüratlar geldi. Işık, bu tezahüratlara teşekkür ederek sahneden ayrıldı.

Tuncer, ‘kahvede batak oynarken darbe girişimini öğrendim’

Ünlü Sanatçı Mahmut Tuncer, 15 temmuz gecesi İstanbul Şirinevler’de bir kıraathanede batak oyunu oynarken darbe girişiminin haberini aldım dedi. Oynadığı oyunda şansının yaver gittiğini dile getiren Tuncer, hanımının kendisini arayıp, ‘Bey neredesin’ sorusuna ‘kahvedeyim’ cevabını vererek yanıtladı. Hanımı tekrar söz alarak, ‘memleket elden gidiyor, darbe yapıyorlar tanklar boğaz köprüsünü kapatmış’ demesiyle biranda ayaklanan Tuncer, gelişmeleri hemen TV’den öğrenmeye çalıştı ve tam o sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa inme çağrısına denk gelen ünlü sanatçı Mahmut Tuncer, ellerinde ne var ne yok diyerek Atatürk Havalimanına doğru arkadaşlarıyla hareket etti.

O anlarını bu gece Rabia Meydanı’nda Şanlıurfalıları hemşerilerine anlatan Mahmut Tuncer, büyük alkış topladı.

Sanatçıların yaptıkları konuşmalar sonrası sahneye ilahi ekibi çıktı. Yediden yetmişe meydana gelen Binlerce Şanlıurfalı vatandaşlar, sokaktaki demokrasi nöbetini sürdürmeye devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195