Title of a News Article

"Dengesizliklerinde ortadan kalkması lazım"

banner206

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, "Dengesizliklerinde ortadan kalkması lazım" dedi.

Şanlıurfa'daki yerel televizyonların ortak olarak yayınladığı programda soru üzerine konuşan Faruk Çelik, bölgedeki elektrik sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. pompaj sulama ile cazibeli sulama arasındaki fiyat farkının dengelenmesi gerektiğini belirten Bakan Çelik, DEDAŞ ve çiftçinin anlaşmasıyla birlikte sorunlarında biteceğini söyledi. Bölgede elektrik sorunun çözümü için 2 tür yolun olduğunu hem şirketin hem de vatandaşın üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, geçen yıl özelleşen şirketin bölgede bazı sorunlarla karşılaşmasının normal olduğunu ifade etti.

Çelik, "Bütün Türkiye'de ki iletim hakkı özelleşti. Bu bölgede özelleşti. Daha işin başındayız. Özelleşme 2013 yılının 5 ve 6. ayında gerçekleşti. Daha henüz 1 yıl olmadı. Sorunlu dönemindeyiz. İşi rayına koyduktan sonra altyapı yatırımları hem de elektrik bedellerinin alınması ödenmesi gibi usullerin belli olmasının ardından sorun kalmayacak" dedi.

Bakan Çelik, pompaj ile cazibeli sulama arasındaki dengenin gerçekleşeceğini ifade ederek, "Yan yana 2 arsa var. Biri 25 TL'ye diğeri ise 200 TL'ye sulanıyor. İkisi de aynı ürünü alıyor. Buradaki dengesizliklerinde ortadan kalkması lazım. Onun için çok ince bir hesaplanma yapılıyor. Ali Babacan başkanlığında 4 bakan, Bakanlar Kurulu kararı için çalıştık. Söz verdik seçim öncesinde bu kararı çıkartacağız dedik, çıkarttık. Başbakanımız direk müdahil olduğu bir konudur. Miting için geldiğinde helikopterle Tugay komutanlığına indiğinde ayaküstü görüşme yapıldı. O görüşmeyi yaptık. Başbakan verdiği talimatta o çerçevede bu sorunu kökten çözeceğiz. Çiftçi rahat olsun. Şu anda elektrik kesintisi yok. Sulama ile ilgili hiçbir yerde kesinti yok" şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte çiftçinin elektrik borcunun desteklemelerden kesileceğini söyleyen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Biz Bakanlar Kurulu kararı çıkardık. Sulama ile ilgili bizlerden elektrik bedellerinin prim desteklerinin yapıldığı dönemde elektrik ücretlerinin ödenmesiyle ilgili bir talep geldi. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Biz hangi noktadayız. Ne diyor Bakanlar Kurulu kararı elektrik ücretleri desteklemelerden ödenir. Eğer borcu varsa desteklemelerden kesilir. Bu genel bir düzenleme. Şimdi ilgili şirkete biz anlaşma yapılacak. Sulama birlikleri, ziraat odaları ilgililer bir araya gelerek bir kampanya anlaşması yapılacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195