Title of a News Article

DEPSAŞ Müdürü kaçaktan yakındı

 DEPSAŞ Müdürü kaçaktan yakındı
banner206

Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) Genel Müdür Neşet Demirbağ, Güneydoğu Bölgesi’nde kaçak elektrikten dert yandı. Demirbağ, “Dağıtım bölgemizde yılda ortalama 20 Milyon kilovat saat elektrik kullanılmaktadır. Bunun yaklaşık 4/3’ünün bedelini kayıpdışı ve kullanım bedeliyle alamamaktayız” dedi.

UĞUR BUDAK
DEPSAŞ ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ‘Enerji Verimliliği’ haftası dolayısıyla ‘Enerji Verimliliği/İsrafı ve Çevresel Etkileri’ konulu panel düzenlendi. Nevali Oteli’nde düzenlenen panele; Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin ve davetliler katıldı.

Elektrik israfı üzerine hazırlanan slayt sunumu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) Genel Müdür Neşet Demirbağ, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan kaçak elektriğe vurgu yaptı. Demirbağ, “Amacımız enerjiyi verimli kullanarak hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sunmaktır. Bölgemizde kayıp oranı yüzde 74'ün üzerinde seyretmektedir” dedi.

Enerjinin verimli kullanılabilmesi için 100 Bin adet Türkçe ve Kürtçe el ilanı bastırarak Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü ve ilçe işletme müdürlükleri vasıtasıyla bunları bölge genelinde dağıttıklarını belirten Demirbağ, şunları kaydetti;

“ Dicle EDAŞ olarak ilkokul çağındaki öğrencilere enerjiyi verimli kullanarak enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek için İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yaparak Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Şırnak illerimizde ödüllü resim yarışmadı düzenledik. Dağıtım bölgemizde yılda ortalama 20 Milyon kilovat saat elektrik kullanılmaktadır. Bunun yaklaşık 4/3’ünün bedelini kayıp dışı ve kullanım bedeliyle alamamaktayız. Dicle EDAŞ sorumluluk bölgemizde bedelsiz kullanım sebebiyle yılda ortalama 2,7 Milyon TL tutarında 8 Milyar kilovat saat elektrik enerjisi verimli kullanılmadığından dolayı israf edilmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Harran Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şimşek başkanlığında panele geçildi. Panelde, bölgede tarımsal sulamalar, elektrik enerjisi-tarım ilişkisi ve verimlilik/israf değerlendirmesi, bölgede elektrik enerjisi kullanımının çevresel maliyetleri ve israfın dindeki yeri konuları ele alındı.

Bu arada DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından ‘Enerji Verimliliği’ haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195