Title of a News Article

Dicle EDAŞ, çiftçileri bilgilendirdi

.

Dicle EDAŞ, çiftçileri bilgilendirdi
banner206

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki çiftçilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tarımsal Sulama Kampanyası ve yatırım konularının ele alındığı toplantıya, Dicle EDAŞ Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu, Dicle EDAŞ Şanlıurfa Tarımsal Sulamalar Müdürü Yusuf Kara ve Dicle EDAŞ İlçe İşletme Müdürü Neşet Uğur Tamer’ın yanı sıra çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı. 3.kez hayata geçirilen Tarımsal Sulama Kampanyası’nın yanı sıra, bölgede gerçekleştirilen yatırımların da ele alındığı toplantıda, elektrik borcu bulunan ve kampanyaya katılmayan çiftçilere ödeme yapmaları çağrısında bulunuldu.

 

‘BÖLGENİN ENERJİ SORUNU ÇÖZÜLECEK’

Dicle EDAŞ Viranşehir İlçe İşletme Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıda ilk sözü alan Dicle EDAŞ Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Demirbağ, bazı engellerle karşılaştıklarına değinirken de “İlçe merkezini Viranşehir-1 ve Kırlık Trafo Merkezi’ne bağlayan alternatif beslenme imkânı sağlayacak ana hattın devreye alınması için 2 adet direğin dikilmesi gerekiyor. Ama bir yıldır buna müsaade edilmiyor. Engel olan kişiler görüşmeler sürüyor. Kayalar enerji nakil hattının büyük bir kısmı devreye alındı, Viranşehir-3 Trafo Merkezi ile Ayaklı arasına 8 km’lik enerji nakil hattı kurulması için çalışmalar devam ediyor. Zümrüt, Aslanbaba ve Yazgüneşi bölgelerinde trafo kök binaları ve ana hat bağlantılarının olduğu bölgede direkler dikildi. Bu yatırımlar en kısa sürede bitirilerek bölgenin enerji sorunu çözülecek.” diye konuştu.

 

İSRAFI ÖNLEMEK İÇİN GECE SULAMASI..

‘Bereketi Bol Olsun’ kampanyası ile sağlanan imkânlar sayesinde çiftçinin önemli kazanımlar elde ettiğini de kaydeden Neşet Demirbağ,  israf konusunda çiftçilerin daha dikkatli ve duyarlı davranması gerektiğini ifade etti. Demirbağ, israfı önlemede noktasında gece sulamasının yapılmasının tüm müşterilerine sağlıklı ve kesintisiz enerji verilmesi açısından önemli olduğunun ise özellikle altını çizdi.

Kurumsal İlişkiler Başkanı Demirbağ konuşması sırasında, Dicle EDAŞ olarak yatırım programlarını gerçekleştirirken altyapı hizmetlerine ağırlık verdilerini de kaydetti.

 

BORCUNU ÖDEMEYEN ÇİFTÇİLERİN DURUMU..

Tarımsal Sulama Kampanyası’na katılmayan çiftçilere, kullandıkları elektriğin bedelini ödeme çağrısında da bulunan Demirbağ, bu çiftçilerden alacaklarının mahkemeye yolu ile elde edileceğini belirtti.

Neşet Demirbağ, “Yasal başvuru sonucunda icra, avukat ve mahkeme paraları çiftçinin borcuna eklenecek. Bu olumsuzluğu yaşamamak için çiftçilerimizin kampanyaya katılımlarını bekliyoruz. Elektrik kullanarak tarımsal sulama yaptığı tespit edilen ve tarımsal sulamada kullandığı elektrik bedelini ödemeyen çiftçilerimize önümüzdeki sezon elektrik verilemeyecektir. Bu sorunun çözülmesi noktasında çiftçilerimizden adım atmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195