Title of a News Article

Dişli'den flaş karar

Dişli'den flaş karar
banner206

 Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyleri Birliğinin 5.Dönem Başkanı Sabri Dişli, Ekim ayında yapılacak olan genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Başkan Dişli, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2009 Yılında Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararıyla Genel Sekreteri olarak atandığını ve Şanlıurfa Kent Konseyinde 2011 Ekim ayında Başkanlığa seçildiğini belirterek, “ 2013 Yılı Ekim ayında Türkiye Belediyeler Birliğinin desteği ile ülkemizdeki bir çok güzide ilimizin kent konseylerinin iştiraki ile teşekkül eden Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin 5.Dönem Başkanlığını yapılan seçimin galibi olara Şanlıurfa’ya getirdik. Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in iştiraki ile Birliğe yeni bir ivme kazandırdık. Kadın çocuk ve engelli meclislerinin bölgesel toplantıları organize ettik, katıldık” dedi.

Kent Konseyleri Birliği başkanlığının 2014 Yılının Ekim ayında sona ermekte olduğunu vurgulayan Dişli, “Yaklaşık 5 yıl süren bu dönem de yürütme kurulundaki arkadaşlarımla birlikte yaptığımız çalışmalarla Kent Konseyinin sadece tabela ve protokol faaliyetlerinden ibaret olmadığını, bir ruhunun ve bir kaygısının olduğunu, Kentle ilgili kararlarda katılımcı ve katkı sunan bir istişare organı olarak süreci ikmal etme gayretinde olduk. Görev süremin dolacağı 2014 Yılı Ekim ayında yapılacak olan Kent Konseyi Genel Kurulunda tekrar aday olmayacağımı, bu maratonu yeni isimlere devretmenin gerektiğini, böyle yeni bir yüz ve kanla bizim taşıdığımız noktadan ileri gidilmesini ümit ediyoruz. Umarım ki; bizden sonra gelen Kent Konseyi Başkanı, konseyimizi taşıdığımız ulusaldan, uluslararası boyuta taşıyacaktır. Yeni dönemde merkez ve diğer ilçelerde de kurulacak olan konseylere seçilecek olan ilçe ve Büyükşehi Kent Konseyi Başkanlarına, BŞB Başkanı Sayın Celalleddin Güvenc’e İlçe Belediye Başkanları Sayın Fevzi Demirkol, Mehmet Ekinci ve Nihat Çiftçi'ye başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

“Tabiki desteklerini esirgemeyen Yürütme Kurulundaki arkadaşlarıma...Ayrıca teşekkür ederim” diyen Dişli, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu minvalde Kentimiz için atılacak her adımda gücümüz oranında destek vereceğimizi belirtir, yeni dönemde görevi üstlenecek arkadaşlara muvaffakiyetler dilerim.”

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195