Title of a News Article

Diyarbakır karıştı!

Diyarbakır karıştı!
banner206
 Diyarbakır'da HÜDA-PAR'a yakın İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Baran'ın avukatı, saldırıyı PKK-YDG-H üyelerinin gerçekleştirdiğini ve olaydan önce müvekkilinin saldırı olabileceği konusunda polis tarafından uyarıldığını söyledi. YDG-H ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgilerinin olmadığını belirtti.

 

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

 

Diyarbakır'ın Şehitlik semtindeki İHYA-DER'in önünde yaşanan tartışma sonrası kan aktı. İHYA-DER üyelerinin bir grupla arasında geçen tartışma kavgaya dönüştü.

 

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

 

Yaşanan arbedede Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran, uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

 

Olayın duyulması üzerine Baran'ın yakınları hastane önünde toplandı. Cinayet sonrasında polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

SİLAHLI KİŞİLER ÇEVREYE ATEŞ AÇTI

 

Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinden sonra silahlı kişiler ellerinde uzun namlulu silahlarla Şehitlik semtinde sağa sola ateş açtı. Olayı izlemeye giden 4 gazeteci darp edilerek yaralandı.

 

AVUKAT ORHAN: TEHDİT EDİLİYORDU

 

Aytaç Baran'ın avukatı Abdulgani Orhan, seçimden önce polis tarafından müvekkili Baran'ın emniyete çağrıldığını ve kendisine "PKK YDG-H üyeleri tarafından silahlı eylem yapılacağı, eylem yapılması halinde verilen telefon numarasının aranması" yönünde tebligatta bulunulduğunu söyledi.

 

"YÜZ KİŞİ ÖLDÜRSELER HALK BU KADAR GALEYANA GELMEZDİ. ALLAH DİYARBAKIR'A YARDIM ETSİN"

 

Avukat Orhan'ın anlatımına göre, üç çocuk babası Baran bugün evine doğru giderken, 59. Sokak'ta silahlı saldırıya uğradı. 38 yaşındaki Baran, ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede can verdi.

 

Avukat Abdulgani Orhan, Aytaç Baran'ın seçimden dört beş gün önce PKK'lılar tarafından tehdit edildiğini, Emniyet'in de silahlı eylem olacağı yönünde tebligatta bulunduğunu belirtti. Baran'ın PKK'lılarca öldürüldüğünü iddia eden Orhan, "Son nefesinin verirken Aytaç Baran'ın yanındaydım. Evinin yakınında sokağa girerken pusu kurmuşlar. İki silahla vurulmuş. O sokağın yedi girişi var, yedisi de tutulmuş. Tehdit alıyordu. Buna rağmen 'Ölsem de gitmeyeceğim' dedi. Öyle bir insanı öldürdüler ki, yüz tane insanı öldürseydiler halkı bu kadar galeyana getiremezlerdi. Kimseye zarar vermeyen, ömrü yardımla geçen, evinde ikinci gün yiyeceği olmayan bir insanı öldürdüler. Bunu ne paralel, ne istihbarat yapmıştır. Görgü tanıkları vardır, sıkanlar bellidir. Kim oldukları bellidir. Allah Diyarbakır'a bugünden sonra yardım etsin" dedi.

 

İHYA-DER NEDİR?

 

2005 yılında Diyarbakır'da kurulan İhya-Der, eğitim, sağlık ve insani yadım alanlarında faaliyet gösteriyor. Siyasi olarak Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen dernek, yurt içi ve yurt dışında STK'lar ile ortak yürüttüğü projelerle de gündeme geliyordu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195