Title of a News Article

Doğalgaz müjdesi

 Doğalgaz müjdesi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi bölgelere giden yollarda başlatmış olduğu revize çalışmaları kapsamında, bölgede kalıcı bir şekilde alt yapı sorunu tamamlanıyorken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in girişimleriyle bölgeye doğalgaz da döşeniyor.

Yıllardır bölge esnafının beklediği doğalgaz sorununa da çözüm bulan Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmaları kapsamında su, telefon, elektrik ve doğalgazı yeraltından geçirip hem vatandaşların yıllardır beklediği hizmetlerin gitmesini hem de bölgeye estetik bir görüntü kazandırmayı hedefliyor.

 

DEDAŞ, ŞUSKİ, TELEKOM ve Aksa Doğalgaz kurumlarının Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ortaklaşa yürüttüğü çalışmada bölgede yapılacak olan yol öncesi altyapı çalışmaları tamamlanmış olacak.

Tarihi bölgelere giden yollardaki Metrobüs yolu (BRT yolu) çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, “ Bu bölgede otobüs ve normal trafiğin birbirinden ayrıldığı yani BRT yolu çalışmanın alt yapısını Şanlıurfa’da ilk defa yapıyoruz. Altyapı çalışmalarına yaparken Büyükşehir Belediyesi olarak, bu bölgede zemin değişimi için gerekli düzenlemeler için çalışmalar başlattık. Normal trafik akışı ile BRT’nin (Metrobüs sistemi) tamamlanmış olacak” dedi.

 

“Tarihi Bölgelerde Kalıcı Şekilde Alt Yapı Düzenliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede kalıcı bir alt yapı sorunun çözdüklerinin altını çizen Kırıkçı, “Altyapı koordinasyonu konusunda kamu kurum ve kuruluşlarla gerek Tedaş, Telekom, Doğalgaz ve ŞUSKİ ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç’in bizzat doğalgaz firmasıyla görüşerek onları da ikna etmesiyle birlikte bu bölgeye yıllardır beklenilen doğalgazın altyapısını tamamlamış olacağız. Gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarına başlayıp kısa bir sürede yolu trafiğe açacağız. Bu bölgede gerek Belediyemizin, ŞUŞKİ’nin, Fen İşleri ve Ulaşım Dairesi koordinasyonlu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

 

‘Doğalgazın Buraya Gelmesi Büyük Bir Başarı Büyük Bir Olaydır’

Bölgede yürütülen çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür eden Göller Mahalle Muhtarı Hüseyin Çadırcı, “Altyapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi oldukça sevindirici. Telefonu, kamerası, doğalgazı, su tesisatı derken yer üstünden geçen elektrik kabloları da yer altına alındı. Bu çok güzel bir olay. Doğalgazın buraya gelmesi büyük bir başarı büyük bir olaydır. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195