Title of a News Article

Doğan, Suruçlulardan destek istedi

 Doğan, Suruçlulardan destek istedi
banner206

HDP’nin Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Celal Doğan Suruçlular Derneği’ne ziyarette bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin 7 Haziran genel seçimlerinde Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Celal Doğan ilk ziyaretini Bahçelievler’de bulunan Suruçlular Derneği’ne gerçekleştirdi. Davullar ve zurnalar eşliğinde karşılanan Doğan’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Ziyarette bir konuşma yapan Doğan, “Sevgili Suruçlular sadece Urfa’nın ilçesi olarak değil Kobani’nin dünyaya yazdığı zaferin en büyük dayanaklarından birisi oldu. Sizler Suruçlu olarak iftihar edebilirsiniz. Kobani ve kadınları rol model oldular. Kobani orta doğunun demokrasisinin gelecekteki aydınlanmasının ışığı olacaktır” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE BARIŞ İSTİYORUZ”

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ortadoğu’nun haritası yeniden yapılırken dünya biliyor ki artık burada söz sahibi Kürt halkıdır ve Kürt halkının getirdiği demokrasi olacaktır. Türkiye’de barış istiyoruz. Barış elimiz havada kalmayacaktır. Demokrasi artık bizim Kürt halkımızın ve bütün halkların gelecekleri şekillendiren ışık olacaktır. Demokrasi sadece Kürtlere değil bütün Türk halkına lazım olan olaydır. Bizim çabamız Türkiye’de demokrasiyi yerleştirmektir silahları da ebediyen susturmaktır. Yaşasın barış, yaşasın demokrasi, yaşasın Kobani halkı.”

Doğan, konuşmasının ardından Suruçlu vatandaşlarla davul zurna eşliğine halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195