Title of a News Article

Dolandırıcılık ve sahtecilikten 6 kişi tutuklandı

.

Dolandırıcılık ve sahtecilikten 6 kişi tutuklandı
banner206

Ankara'da 3 ayrı dolandırıcılık olayına karıştıkları iddia edilen ve Samsun'da araçlarında çalıntı plakalar ele geçince yakalanan Urfalı 6 kişi mahkemece tutuklandı.

Olay, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir otomobil ile iki tırda yaptıkları aramada başka tırlara ait 7 adet plaka ve 3 adet sahte ehliyet ele geçirdi. Plakaların yapılan incelemesinde başka tırlardan çalıntı oldukları ortaya çıktı. Olayla ilgili akraba oldukları öğrenilen S.K. (25), H.Ç. (69), İ.H.E. (24), A.A. (36), U.U. (37) ve A.U. (39) yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan araştırma sonucu söz konusu kişilerin nakliyat işi yaptıkları, bir ilden bir başka ile nakledilecek ürünleri yükleyip araçlara çalıntı plaka taktıktan sonra sahte ehliyetlerle belge düzenleyip yükledikleri ürünleri yerine teslim etmeyip sattıkları iddia edildi. Aynı yöntemle Ankara'da 3 ayrı sahtecilik ve dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edilen 6 kişinin Şanlıurfa'dan Samsun'a geldikleri öğrenildi.

KOM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 6 kişi, "bireysel olarak dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlarından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 6 kişi tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195