Title of a News Article

Donat: Urfa şanslı bir il çünkü...

Donat: Urfa şanslı bir il çünkü...
banner206

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, Şanlıurfa’nın Türkiye’de belediyecilik hizmetleri anlamında şanslı illerden birisi olduğunu söyledi. Urfa’da yapılan hizmetlerde Bakan Faruk Çelik’in büyük katkısının olduğunu vurgulayan Donat, “Faruk Çelik’i de tebrik etmek lazım. Gerçekten Urfa’ya Allah rızası için çalışmış ve başarılı işler yapmış” dedi.

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, Gazeteci Reşat Uzun’a konuştu. Şanlıurfa’daki gelişimle ilgili açıklamada bulunan Donat, Türkiye’de belediyecilik yönünden bazı şanslı iller var. Bunlardan birisi Şanlıurfa diğerleri ise Gaziantep, Eskişehir, Kayseri ve Samsun. Bu illere gidince belediyenin yaptığı hizmetleri görebiliyorsunuz. Belediyecilik parti işi değildir, gönül işidir. Burhanettin Kocaman Tarsus’ta çok başarılı olmasaydı Mersin’e belediye başkanı yapılmazdı. İnsanlar belediye seçimlerinde partiye falan bakmıyorlar, hizmete bakıyorlar. Burada Ahmet Eşref Fakıbaba olsun, daha sonra belediye başkanlığına gelen valimiz olsun gerçekten çok güzel işler yapıyorlar” dedi.

Şanlıurfa’nın göbeğindeki stadyumun yıkıldığını anımsatan Donat, “Belediye başkanımız istese bunu bir ranta çevirir daha sorna oraya AVM yaptırabilirdi, konut projesi yaptırabilirdi, oranın park olarak uygulanması gerçekten çok büyük bir başarı. Cumhuriyet Parkı muhteşem, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir park gördüm. Eskiden şark çıbanı çıkardı. Çünkü şehrin kanalizasyonu dereye verilirdi, şehrin ortasından dere geçerdi ve şimdi bu derenin üzeri kapatıldı, bu büyük bir başarıdır. Daha sonra gelen belediye başkanları da şehircilik projeleriyle, şehir meydanlarıyla çok başarılı projelere imza attılar. Eskiden Urfa’ya geldiğimizde ya Öğretmenevi’nde ya da Harran Oteli’nde kalınırdı. Bugün çok kalınacak güzel oteller bulunuyor” diye ifade etti.

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili de, şunları kaydetti;

“AK Parti’nin iktidar olma şansı var. Diğer taraftan HDP’nin barajı geçme durumu var. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da HDP’nin barajı aşıp aşmayacağı büyük merak ediliyor. HDP barajı aşarsa Türkiye’de aritmetik dengeler değişir. Bu coğrafyada MHP ve CHP geride kalan partiler. Diyarbakır ve Batman’a gidince CHP ve MHP’yi HÜDAPAR’ın daha gerisinde görüyorum. Son genel seçimde CHP ile MHP’nin aldığı oyu topluyorsun HÜDAPAR’ın oyu etmiyor. Gönül arzu ediyor ki; Düzenin büyük partilerinden CHP ve MHP de bu bölgeleri ihmal etmesin, onlar da bu bölgede varlıklarını göstersinler. Bölgede çok partili sistem işlesin. Doğu ve Güneydoğu’nun birçok yerinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da siyaset AK Parti ile HDP arasında yürüyor. Faruk Çelik’i de tebrik etmek lazım. Gerçekten Urfa’ya Allah rızası için çalışmış ve başarılı işler yapmış. Kiminle konuştuysam takdir duygularını ilettiler.”

Donat, son olarak PTT 1. Lig’de Play-Off için mücadele eden Şanlıurfspor’a da başarılar diledi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195