Title of a News Article

Dost'mu Düşman'mı belli değil!

Dost'mu Düşman'mı belli değil!
banner206

ABD Kongresi'nde alınan ve Türkiye'ye karşı yaptırımları içeren yasa tasarısının ardından Pentagon'dan kafa karıştıran bir açıklama geldi. Savunma Bakanı Esper, "Türkiye'nin çok yetenekli bir ordusu var" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a 738 milyon dolarlık Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nın (NDAA) ardından Pentagon'dan kafa karıştıran bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, bir basın toplantısında Türkiye ile ilgili sorulan soruya övgüyle karşılık verdi. Bilindiği üzere NDAA'da Türkiye karşıtı skandal yaptırımlar yer alıyordu.

ABD Kongresi'nden geçen ve Türkiye'ye karşı yaptırımları öngören NDAA, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla birlikte yürürlüğe girdi. Bu tasarı Türkiye'ye ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının transferini yasaklıyor. NDAA'da ayrıca Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Ankara'ya yaptırım uygulanması gerektiği de vurgulanıyor.

DOST MU DÜŞMAN MI BELLİ DEĞİL

Tüm bu gelişmeler ışığında Pentagon'dan gelen açıklamalar kafa karıştırdı. ABD Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley birlikte dün düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye'nin çok yetenekli bir ordusu olduğunu ve uzun yıllar boyunca müttefik olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE, NATO İTTİFAKINA YAKIN TUTULMALI"

Pentagon'da düzenlenen ortak basın toplantısında Bakan Esper ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley Türkiye ile ilgili sorulara cevap verdi. Bakan Esper, S-400'ler ile ilgili soruya Türkiye'nin S-400'leri kabul ettiğini bunun F-35'leri almayacağı anlamına geldiğini belirtti. Esper, Türkiye'nin uzun süredir NATO müttefiki olduğunu, ABD ile Kore'de ve Afganistan'da savaştığını Türkiye'nin NATO ittifakına yakın tutulması gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195