Title of a News Article

Dünyanın en uzun adamı Urfa’da

.

Dünyanın en uzun adamı Urfa’da
banner206

“Dünyanın En Uzun Boylu Adamı” olarak bilinen Sultan Kösen, Harran Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşide konuşan 2 metre 52 santimetre boyundaki Kösen, Memleketi Mardin’i ve Türkiye’yi Dünyada tanıttığını dile getirerek,  Mardin’in girişine heykelinin dikilmesini hayal ettiğini söyledi.

 

UĞUR BUDAK

Guinness Rekorlar Kitabı’na defalarca girmeye hak kazanan “Dünyanın En Uzun Boylu Adamı” olan 33 yaşındaki Sultan Kösen, Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileriyle buluştu. Osmanbey Kampüsü Toplantı Salonunda düzenlenen söyleşide konuşan Kösen, hayatına ilişkin bilgiler verdi.

Kösen, uzun boyunun yanı sıra “Dünyanın en büyük eline sahip insanı” ve “Dünyanın en büyük ayaklı adamı” rekorlarını da elinde bulundurduğunu söyledi. 10 yaşından beri hipofiz bezindeki tümör nedeniyle boyunun uzamaya devam ettiğini belirten Kösen, Avrupa ve Türkiye’de gördüğü tedavilerden istenen sonucu elde edemediğini kaydederek, 2 metre 52 santimetreye ulaşan boyunun, Amerika’da gördüğü tedavi sayesinde bundan sonra uzamayacağı dile getirdi.

Herhangi bir iş yapmadığını ve küçük yaşlarda çiftçilikle uğraştığını dile getiren Kösen, Devletten de herhangi bir destek almadığını ve önümüzdeki günlerde reklam filmlerinde rol alacağını söyledi.

 

“Mardin’in girişine heykelim dikilsin”

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dünyanın En Uzun Boylu Adamı, Memleketi Mardin’i ve Türkiye’yi Dünyada tanıttığını belirterek, Mardin’in girişine heykelinin dikilmesini hayal ettiğini söyledi. Doğu’da yaşanan olaylardan da üzüntülü olduğunu vurgulayan Kösen, huzur ve barış ortamının biran önce gelmesini temenni ettiğini bildirdi.

Söyleşinin ardından öğrencilerle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Sultan Kösen, daha sonra üniversiteden ayrıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 15:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet tanka
mehmet tanka - 8 yıl Önce

Kral

SIRADAKİ HABER

banner195